woensdag 21 december 2016

'Een verrassende stap', geschreven door Robin CarrEen verrassende stap

Maggie Sullivan is neurochirurg en staat door extreme druk dicht bij een burn out. Ze heeft een drukke praktijk en werkt ook nog eens op de SpoedEisende Hulp (SEH).
Alles zit haar tegen en ze weet dat Sullivan's Crossing voor haar de beste plaats is om wat gas terug te nemen. Bij haar vader Sully, die daar een plattelandswinkel en een kampeerterrein runt weet ze dat ze terecht kan om te schuilen voor alle onheil dat op haar af lijkt te komen. Ze wil deze gelegenheid gebruiken om zich te weer te kunnen wentelen in de simpele manier van leven in deze prachtige omgeving en zich in deze veilige haven terug te trekken.

Sullivan's Crossing ligt aan een kruising van de Colorado Trails (782 km lang) en de Continental Divide Trails, afgekort CDT (5000 km tussen Canada en Mexico). Deze trails zijn gemarkeerde, en meestal niet-gemotoriseerde routes die geschikt zijn voor wandelaars, ruiters en fietsers.

Sullivan's Crossing is genoemd naar Maggie's overgrootvader die indertijd op zijn land de winkel is begonnen in het adembenemende Colorado. Deze winkel en het land zijn nu eigendom van Sully, de ietwat excentrieke vader van Maggie.
Alles is daar al jaren hetzelfde en nooit verandert er iets. 'Heerlijk', dat is wat Maggie denkt!
Maar daags na haar aankomst krijgt Sully een hartaanval en Maggie neemt de verantwoording op zich voor de Crossing maar ook voor het herstel van haar vader.
Wanneer een rustige en nogal serieuze backpacker, Cal Jones  dan aanbiedt om haar te helpen, vertrouwt ze het niet helemaal. Waarom is deze serieuze man hier in the middle of nowhere? Ze voelt zich enorm tot hem aangetrokken, maar kan dat wel?

Robyn Carr heeft wederom een roman afgeleverd waarin je mee kunt reizen naar een prachtig en onbedorven stukje in de USA. De personages zijn goed uitgewerkt en de verhaallijn is, na een wat moeizame start, heerlijk meeslepend. Ook de humor is niet achterwege gebleven in 'Een verrassende stap'.
Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een treffende uitspraak van een beroemdheid, zoals deze voor het eerste hoofdstuk:
'Leven alleen is niet genoeg… Een mens heeft zonneschijn, vrijheid en een beetje fleur nodig. – Hans Christian Andersen
De titel wordt tijdens het lezen duidelijk en de cover zegt ook het een en ander over wat je mag verwachten.

De auteur:
(foto: website)
Zevenentwintig was Robyn Carr toen haar eerste boek werd uitgegeven, en sindsdien zijn er meer dan dertig titels van haar hand verschenen. Toch duurde het een flink aantal jaren voordat ze haar stijl echt gevonden had, namelijk tot ze aan de Virgin River-serie begon die zich afspeelt in Californië.

Haar streven is om boeken voor vrouwen te schrijven die grappig zijn zonder flauw te worden, die het leven in al zijn facetten beschrijven zoals het is en die de kracht van vrouwen weergeven. In de enorm populaire Virgin River-serie maakte ze die droom waar.

Ze heeft inmiddels meer dan 25 boeken op haar naam staan. Van deze boeken werden meer dan 17 miljoen exemplaren verkocht.
Haar website: www.robyncarr.com

Robyn heeft twee volwassen kinderen en woont met haar echtgenoot in Las Vegas, Nevada.

Eerder las ik van deze auteur:
Thuis in Virgin River
Welkom in Virgin River

Koop Een verrassende stap bij uw lokale boekhandel of via:
HarperCollins.nl
bol.com
Bruna.nl

Boekgegevens:
Titel: Een verrassende stap
Auteur: Robyn Carr
Genre: roman
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, juli 2016
ISBN: 978 94 02713 50 3
ISBN: 978 94 02751 25 3 (e-book)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: What We Find
Vertaling: Renée Olsthoorn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.