vrijdag 2 december 2016

'Kleine helden', nieuwe roman van Amuldena Grandes

Een urgent en ontroerend portret van de gewone burger onder het juk van de crisis. 

Kleine helden 

Kleine helden is een hartverwarmende roman over een volksbuurt in Madrid. Rijk en arm, jong en oud, singles en gezinnen, Spanjaarden en immigranten. Zij hebben geen schuld aan de crisis, maar moeten haar wel dragen, en er ondanks alles proberen bovenuit te stijgen. Elk op hun eigen manier beleven buurtgenoten bitterzoete momenten van onverwachte solidariteit, van verontwaardiging en woede maar ook van tederheid en doorzetten. Samen blazen ze hun buurt nieuw leven in. Een roman over durven opstaan, en over kleine daden die het verschil maken.


'Het boek zit vol personages van onschatbare waarde. Een roman die bruist van het leven.'
- LA VANGUARDIA
'Wat Piketty zegt met cijfers, zegt Almunda Grandes met woorden.'
- EL PAÍS
 'Een van haar meest diepgaande romans, die bondig reflecteert over de wereld om ons heen. Een scherp uiteengezet beeld van de mens dat je raakt en doet huiveren.'
- THE HUFFINGTON POST

 De auteur:
(foto: WPG Uitgevers)
Almudena Grandes is een van Spanjes meest geprezen en best verkopende literaire auteurs. Ze debuteerde in 1989, heeft inmiddels elf romans en drie verhalenbundels geschreven en werd bekroond met verschillende literaire prijzen. Met de bestseller IJzig hart vestigde zij ook in Nederland haar naam. Van Kleine helden zijn in eigen land al meer dan 130.000 exemplaren verkocht.
Eerder las ik van haar De drie bruiloften van Manolita

Kleine helden koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens: 
Titel: Kleine helden
Auteur: Almudena Grandes
Genre: roman
Uitgave: paperback, 320 pagina's 
Uitgever: Signatuur, november 2016
ISBN: 978 90 56725 67 9
ISBN: 978 90 44975 31 4 (e-book)

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.