dinsdag 20 december 2016

'Pimmetje Pinda en vriendjes', geschreven door Debbie van den Nieuwendijk


Pimmetje Pinda en vriendjes

Na de eerste avonturen waarin Pimmetje Pinda limonade leerde maken en voor één dag koning mocht zijn, beleeft hij in dit derde deel nog veel meer grappige en spannende avonturen. 
Tijdens een bezoek aan Omikaatje, besluiten Bram, Moontje en Pimmetje een wedstrijd te houden: wie maakt de mooiste sneeuwpop. Als Omikaatje gaat kijken wie de mooiste pop heeft gemaakt, is Pimmetje ineens verdwenen. 
Zouden zijn vriendjes hem nog terugvinden?

In dit derde boekje met Pimmetje Pinda in de hoofdrol, lees je in zeventien hoofdstukken meer over dit avontuur. De lekker korte hoofdstukken worden steeds begeleid door mooie tekeningen, die helemaal aansluiten bij het verhaal dat verteld wordt.
Dit deel kan zonder problemen alleenstaand gelezen worden, maar het nodigt wel uit om ook de andere delen te lezen.
Ook een leerzaam boekje om uit voor te lezen, terwijl je naast de luisteraar zit zodat hij of zij mee kan kijken naar de illustraties in het boekje. 

In april 2013 is het eerste kinderboek 'Avonturen van Pimmetje Pinda' van Debbie van den Nieuwendijk uitgegeven. In november 2013 volgde het tweede deel 'Pimmetje Pinda wordt koning en andere avonturen'.
Net als in de eerste twee boeken, zijn de tekeningen in dit derde deel ook weer gemaakt door Martin van den Nieuwendijk, de man van Debbie.

De auteur:
(foto: Uitgeverij Oostland)

Debbie van den Nieuwendijk over zichzelf op de website van Uitgeverij Oostland:
"Ik ben geboren in 1966 en ben getrouwd met een man die drie zoons heeft. Als stiefmoeder maak ik veel leuke, bijzondere dingen mee. Op Facebook schrijf ik columns over mijn belevenissen als stiefmoeder, maar ook over mijn katten, die erg speels zijn. Op een dag kreeg ik Pimmetje Pinda in mijn hoofd. Mijn man tekende Pimmetje en vanaf die dag werd Pimmetje een deel van mij en kwamen de avonturen die hij beleeft als vanzelf."

Pimmetje Pinda en zijn vriendjes koopt u via uw lokale boekhandel of

Boekgegevens:
Titel: Pimmetje Pinda en vriendjes
Auteur: Debbie van den Nieuwendijk
Genre: kinder- en jeugdboeken algemeen
Uitgave: paperback, 40 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Oostland, juni 2015
ISBN: 978 94 92212 04 7
NUR: 280
Illustraties door: Martin van den Nieuwendijk

2 opmerkingen:

  1. martina swijnenburgwoensdag, december 21, 2016

    Zeker een heel goede recensie. Als n=mijn dochter nog iong was had ik het boek zeker gekocht, maar he;aas zij is al een paar jaar volwassen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.