woensdag 14 december 2016

Nog te lezen: 'In de schaduw van de waarheid', geschreven door Sonn FrankenIn de schaduw van de waarheid

Jaap is de op één na jongste zoon uit een gezin van 11 kinderen. De Duitse oorlogsmachine neemt ook bezit van zijn stad, ergens in West Brabant. Hij wordt door de Duitse bezetter weggevoerd naar Duitsland om daar te werk gesteld te worden. Als jonge snaak van amper zeventien jaren wordt hij opgeleid tot motorordonnans. Hij levert berichten af van het Oostfront tot aan de Franse kust. Menig konvooi begeleidt hij om voorop te rijden en om straten af te sluiten als de colonnes langs komen. Jaap leert dat de oorlog het slechtste en het mooiste in mensen doet ontwaken, dat er aan alle zijden van het gevecht goed en kwaad is. Maar bovenal leert hij hoop te houden. 

Dit verhaal is fictief, maar dan wel gebaseerd op de levenservaringen van mensen die de oorlog beleefd en overleefd hebben. Het geeft een aantal schaduwtinten aan waar zelden over gesproken wordt, laat staan dat het opgenomen is in de geschiedenisboeken. 

Dit is een verhaal dat, nu sinds zij die het beleefd hebben ons steeds meer ontvallen, niet in de vergetelheid mag geraken. 

Het is een spiegel naar het verleden die letterlijk in de schaduw van de waarheid staat!

De auteur:
(foto: Chris van Klinken)

De auteur stelt zich voor BoZ in Beeld (Bergen op Zoom in Beeld):
Mijn naam is John Franken, ofwel Sonn, Ik ben geboren op 27 maart 1962 te Bergen op Zoom en maak deel uit van een gezin met vier broers en 4 zussen. De vele reisjes en uitstapjes met mijn vader maakten mij alleen nog maar nieuwsgieriger naar datgene dat voorbij de horizon lag. Deze voorliefde voor reizen en de onbekende plaatsen te bezoeken heb ik nog steeds. Als 7e uit een gezin van 8 werd ik op de lagere school ‘gescoord’ op Gymnasium niveau. Dat werd dus mijn middelbare opleiding, op het R.K Gymnasium Juvenaat H.Hart te Bergen op Zoom. De daarbij behorende portie van proza en poëzie in diverse talen en behoorlijke aantallen heb ik altijd als een genot ervaren. Als organisatie consultant behoort luisteren en schrijven tot mijn vakgebied. Daarnaast mocht ik ook menig artikel schrijven voor weekkranten.
Lees meer over hem op BoZ in beeld:

In de schaduw van de waarheid koopt u bij:
Webshop Boekenindustrie

Boekgegevens:
Titel: In de schaduw van de waarheid
Auteur: Sonn Franken
Genre: oorlogsroman
Uitgave: paperback, 270 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Boekenindustrie, december 2016
ISBN: 978 94 92046 24 6

Dit exemplaar won ik bij een actie op facebook door Uitgeverij Boekenindustrie.


3 opmerkingen:

 1. Hoi Mieke,

  heel leuk dat dit boek op jouw leeslijstje staat. Ik ben benieuwd naar je bevindingen. In ieder geval heel veel leesplezier mt het boek.

  Groet,

  Sonn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Mieke, heeft je agenda je al wat tijd toegestaan of nog altijd druk? Groet
  Sonn

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.