woensdag 8 maart 2017

'Brug der zuchten', geschreven door Harm WagenmakersBrug der zuchten
en nog 25 andere verhalen die er niet om liegen

Boekgegevens:
Titel: Brug der zuchten
Auteur: Harm Wagenmakers
Genre: verhalenbundel
Uitgave: paperback, 116 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, augustus 2016
ISBN: 978 94 63380 32 4
NUR: 303

Harm Wagenmakers is een uitstekende observator: hij neemt waar en doorvoelt de innerlijke drijfveren waarom mensen handelen, zoals ze handelen en spreken zoals ze spreken. De zo verschillende emoties, impulsen en overwegingen die hij in zijn observaties opvangt, weet hij in de meest eenvoudige beschrijvingen weer te geven. Het lijkt zo eenvoudig en begrijpelijk wat hij schrijft, maar juist die eenvoud verraadt zijn begaafdheid om situaties en mensen te doorgronden.

Het gaat in dit boek om mensen, om hen die in onvervulde hunkering gevangen zitten, die levensmoe zijn, of die zich onmachtig voelen en die vanuit die gevoelens gedreven worden tot groteske of schokkende daden en stappen. Maar Harm Wagenmakers weet dat zo te beschrijven dat je vooral mededogen voelt, omdat ze geen andere uitweg zagen dan deze. Daarom is dit vooral ook een boek voor mensen die de moed hebben naar zichzelf te kijken. Durft u het aan? U zult zien: uw moeite wordt beloond!

Mijn mening:
Ik las deze verrassende bundel en heb vrijwel steeds met een glimlach op mijn gezicht zitten lezen. Soms met een frons over zoveel slechtheid, maar het zijn heel menselijke onderwerpen of gebeurtenissen waar je over leest. De ironie spat er steeds weer vanaf.

De personages zijn zeker niet om jaloers op te zijn en de gebruikte woorden zijn niet allemaal even aardig of fijnzinnig, maar toch lees je bijna alle verhalen in deze bundel met plezier. 

Een heerlijke bundel om zo nu en dan even in te lezen. Vooral op de momenten wanneer je niet gelukkig bent met jezelf. Daarna ben je weer een blije gup. Let op mijn woorden!

De auteur: 

(foto: Uitgeverij Aspekt)

Harm Wagenmakers is auteur en beeldend kunstenaar.
Hij schrijft korte verhalen, monologen, en psychologisch- spirituele zelfhulpboeken waaronder ‘Geestkracht’, ‘De helende kracht van Vertrouwen’, en ‘Neem jezelf serieus’
Van Harm Wagenmakers zijn vanaf de jaren ’80 diverse korte verhalen in Literaire, en andere tijdschriften, gepubliceerd.
Neem ook een kijkje op de website  van Harm Wagenmakers.

Brug der zuchten is verkrijgbaar via uw lokale boekhandel of via:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.