dinsdag 14 maart 2017

'Het virus', geschreven door A.G. Riddle

Een virus bedreigt de menseid met uitsterven. Lukt het Kate dat te voorkomen?

Het virus

Boekgegevens:
Titel: Het virus
Deel 2 van de Atlantis-trilogie
Auteur: A.G. Riddle
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 334 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Boekerij, 24 januari 2017
Uitgeverij Meulenhoff Boekerij bv
ISBN: 978 90 22572 59 7
ISBN: 978 94 02307 59 7 (eBook)
NUR: 330 
Oorspronkelijke titel: The Atlantis Plague
Vertaald door: Jan Mellema

Dokter Kate Warner komt in Marbella tot de gruwelijke conclusie dat de mensheid op het punt van uitsterven staat. Een virus slaat ongekend hard om zich heen. Bijna een miljard mensen zijn er al aan overleden. De laatste hoop is gevestigd op een geneesmiddel. Alleen Kate heeft de sleutel om dit virus het hoofd te bieden.

Op Malta wordt een stenen sarcofaag ontdekt uit een prehistorische tijd. Deze schat van Atlantis kan de mensheid redden. Of de ondergang betekenen...

Mijn mening:
De spannende proloog neemt je 70.000 jaar mee terug in de tijd naar een lokatie in de buurt van het huidige SomaliĆ« en daarvan kijk je mee naar gebeurtenissen die leiden tot de start van een experiment. Een experiment, waarvan je later het belang in zult zien.

In de drie delen die daarop volgen gaan we verder waar het verhaal stopt in 'De Oorsprong', het eerste deel van deze trilogie. Dit eerste deel mocht ik al lezen en recenseren en kon daarom alles in dit deel nog beter volgen.
Vergis je niet, het is geen boek dat even gelezen wordt en je moet er zeker de tijd voor nemen om er echt van te kunnen genieten. De wisselende verhaallijnen in de korte hoofdstukken, het switchen van heden naar verleden en een blik op de toekomst verlangt de aandacht van de lezer.
Maar er komen ook steeds meer antwoorden op alle vragen. Je volgt Dokter Kate Warner en David Vale in hun zoektocht waarin ze worden gehinderd door Dorian Sloane die iemand anders blijkt te zijn dan hij voorgeeft te zijn. Kate en David hebben meer gemeenschappelijk dan ze zelf dachten.

De fantasie in dit verhaal is overweldigend. Net zoals in het eerste deel is het een verhaal met een terugkijk in de geschiedenis van de mensheid. Gebeurtenissen zoals natuurrrampen en oorlogen die werkelijk gebeurd zijn worden versmolten met het verhaal. Ook verschillende mythes worden gebruikt. Heerlijk om te lezen omdat je weet dat dit geen verzonnen mythes zijn. De auteur heeft hier een stevig staaltje van research laten zien. Maar vergis je niet; de fantasie overheerst!

Kate moet een moeilijke beslissing nemen die voor haar een belangrijk verschil zal maken. Dit las ik in een van de laatste hoofdstukken:
'Het was simpel: ze moest kiezen voor zichzelf of voor hen. Ze kon de mensen redden die leden onder de valse remedie die Janus aan Continuity had gegeven, of ze kon zichzelf redden. Maar zo simpel lag het niet. Als ze voor zichzelf koos, zou ze nooit meer de oude zijn. Maar als ze voor hen koos, zou ze misschien dat laatste stukje van haarzelf kwijtraken, het laatste wat nog over was van wie ze was, wie ze was geworden.'

Het virus is een fantastisch avontuur dat verder gaat dan het hier en nu.
Ik kijk uit naar het derde deel van deze trilogie, ik weet zeker dat ik daar ook de tijd voor ga nemen.
Graag gelezen!

De auteur:
(foto: Jessica Crawford)

A.G. Riddle leidde jarenlang internetstart-ups voordat hij zich richtte op zijn grote passie: schrijven. Van zijn debuut De oorsprong zijn inmiddels wereldwijd 1 miljoen exemplaren verkocht. Hij woont in Florida.
Lees meer over hem op zijn website.

Via deze link naar mijn blog lees je mijn recensie van De oorsprong.

Het virus koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.