maandag 6 maart 2017

'Het Liefdesatoom', geschreven door Maria Hetty van den BergHet Liefdesatoom

Boekgegevens:
Titel: Het Liefdesatoom
Auteur: Maria Hetty van den Berg
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 284 pagina's
Uitgever: Boekscout.nl, eerste druk 2015
ISBN: 978 94 02215 51 9

Als Mara de renovatie voltooit van een boerenhuis in Italië, ontmoet ze haar grote liefde, Fert. In Amsterdam ontwikkelt de verhouding zich niet zoals ze verwacht. Plotseling komt ze in een nachtmerrie terecht: ze wordt ontvoerd en opgesloten. Wie is deze dader? Wat wil hij? Hij gaat te werk volgens een duidelijk plan, maar het pakt anders uit. Voor Mara ontvouwt zich langzaam maar zeker de ware toedracht en ze neemt zelf initiatief om hem te ontmaskeren… 

Mijn mening:
Een leuk boek dat lekker leest, zowel door de vlotte schrijfstijl als door de korte hoofdstukken. De dialogen zijn heerlijk om te lezen en de personages zijn redelijk goed uitgewerkt. De cover is niet erg aantrekkelijk, maar blijkt tijdens het lezen wel goed gekozen evenals de titel.
Het eerste deel had geprofiteerd van wat meer spanning. Het verhaal laat een heel wisselende spanningsboog zien. Van geen spanning tot bepaalde passages waarin de spanning hoog is.

De relatie tussen dader en slachtoffer is lange tijd niet helemaal duidelijk; je weet niet wie de dader is. Ikzelf had een ander in gedachten en was blij verrast toen het toch een ander bleek te zijn. Dat gegeven verhoogde het leesplezier.
De wisselende perspectieven zijn een groot pluspunt in dit verhaal, het verhoogt zonder meer het plezier om verder te lezen in dit debuut.
'Het Liefdesatoom' is geen thriller die zo spannend is dat je het boek aan één stuk door moet blijven lezen, maar het is zonder meer een goed geslaagd debuut.

De auteur over zichzelf:

(foto: website auteur)

"Ik ben in 1955 geboren in Heemstede, studeerde Nederlands aan de VU en startte in 1991 mijn eigen tekstbureau. Ik schreef veel: lesmateriaal voor taal-, spelling- en leesmethodes. Het leukste vond ik het schrijven van fictie. Ik wilde een spannend én veelzeggend boek schrijven. 
Toen maakte ik het sterven van mijn lieve zus mee. Ik verdiepte me in de dood. Zo ontstond Het Liefdesatoom, waarin psychologische drijfveren en een spirituele benadering vorm hebben gekregen."

Een uitgebreide biografie lees je op haar website.

Het Liefdesatoom koopt u bij
Boekscout.nl
bol.com
Bruna.nl
Ako.nl
ECI.nl
Libris.nl

3 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.