maandag 13 maart 2017

Een blog met het label; 'persoonlijk'. - Van liefde tot vriendschap en van lach tot traan -

Woorden van waarde hoeven niet groot te zijn.
Dit weekend kreeg ik van een lieve vriendin uit Knokke twee leuke miniboekjes. Ze weet hoe dol ik op papieren boeken ben. We kennen elkaar nog niet zo lang, maar inmiddels wel heel goed!

Ze bracht 'Honden' en 'Moment van Stilte' mee, allebei van Helen Exley. Deze boekjes zijn jaren geleden uitgegeven door TerraLannoo als onderdeel van de Juweeltjes-serie.
Ik ben vandaag op internet gaan zoeken, maar helaas zijn niet alle uitgaven  meer te koop. Toch ga ik rondneuzen voor meer van dit moois. Waarschijnlijk zelfs ook bij kringloopwinkels, rommelmarkten en tweedehands-winkels. Dat geeft me weer een mooi excuus voor een uitstapje!

Honden

Het boekje 'Honden' kreeg ik van haar omdat ik hier in IJzendijke ons hondje Lucky mis. Ze wordt steeds ziek tijdens autoritten. Bovendien blijft ze graag bij zoonlief, die haar baasje is.
Ik weet dat dit het beste is, maar toch mis ik haar.

Auteur: Helen Exley
Juweeltjes-serie Terra Lannoo 2007
ISBN: 978 90 5897 74 4
Hardcover, met illustraties. In een eigen bewaarbox

Yonco Morita's verrukkelijke hondenfoto's hebben de wereld verwend. Zijn van oorsprong Japanse werk is nu in tientallen landen verschenen. Deze 178 foto's vormen de grootste verzameling van zijn werk ooit bijeengebracht. Helen Exley completeerde ze met teksten van de grootste schrijvers van de wereld.
Wie van honden houdt wordt erdoor gegrepen en vertederd. Het is een juweel van een boekje geworden, vol vreugde en tederheid.

Niemand die jouw scherpzinnige conversatie zo op prijs stel als je hond. – Christopher Morley (1890 – 1957)


Woorden van Stilte

Het boekje 'Woorden van Stilte' gaf ze aan mij omdat ik graag nadenk over het bijzondere van het leven, het weten dat we leven en dat niet vanzelfsprekend te vinden.

Auteur: Helen Exley
Juweeltjes-serie Terra Lannoo 2008
ISBN: 978 90 58973 87 0
Hardcover, met illustraties. In een eigen bewaarbox.

Je hebt een heel klein boekje in handen. Maar de 368 bladzijden van dit kleine boekje bevatten de mooiste gedachten die ooit over rust, vrede, stille schoonheid, meditatie en wijsheid op papier zijn gezet. Dit is een boekje om telkens weer ter hand te nemen over het wonder van het bestaan. Neem de rust en kalmte die je in deze bladzijden vindt mee naar de hectische wereld om je heen.

Wat een heerlijke verrassing om te ontdekken hoe on-eenzaam je kunt zijn als je alleen bent. – Ellen Burnstyn (7-12-1932)

De auteur:

Helen Exley staat al jarenlang garant voor mooie, goedverkopende cadeauboeken, zoals de boeken in de Juweeltjes-reeks. De basis van de filosofie is een uitgekiend en wereldwijd bewezen assortiment van cadeauboeken die aansluiten bij iedere emotie: van liefde tot vriendschap en van lach tot traan.

Jullie zullen kunnen begrijpen dat mijn vriendin me met deze twee kleine boekjes een enorm plezier heeft gedaan!

9 opmerkingen:

 1. Wat lief! En wat een prachtige boekjes Mieke! Kan mij voorstellen dat je hier heel erg blij mee bent. Wat een bijzondere lieve vriendin! Koesteren ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooi gebaar van ne vriendin en het zijn ontzettend leuke boekjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Natuurlijk niet 'ne vriendin', maar 'je vriendin'...slordig 😡

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een mooi kado, van een bijzonder iemand. En geweldig item, even wat anders..en toch zo mooi, ..bij het woord "Honden"gaan mn oortjes gespitst..en die van ons Norfolkje ook. Hij ligt altijd naast mij, als ik lees..prachtig! Woorden van stilte is ook een leuke.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Altijd heel bijzonder, deze cadeautjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.