vrijdag 31 maart 2017

'Schaduw van de nieuwe maan', geschreven door Lynn van Puyenbroeck


'Ik vervloek je, met schaduwen en nacht. Met tanden en ketenen, met dood en ijs. Schaduwen zal je zien, en een schaduw zal je worden. Dat is de prijs voor het tarten van de Hoedster!' 

Schaduw van de nieuwe maan

Boekgegevens:
Titel: Schaduw van de nieuwe maan
Auteur: Lynn Van Puyenbroeck
Genre: fantasy, roman
Uitgave: paperback, 744 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Elikser, september 2016
ISBN: 978 90 89548 90 0

Dit is het verhaal van Bojan, de jongste zoon die in een poging om zijn stervende ouders te bewijzen dat hij de troon waardig is de amulet van de Hoedster breekt. Zo roept hij de woede van de Hoedster op, die hem een gruwelijke vloek oplegt. Elke nacht opnieuw strijdt hij tegen haar schaduwen, terwijl hij overdag een wankel politiek evenwicht moet bewaren. 

Dit is het verhaal van Suniyah, een dienstmeisje dat haar ware afkomst moet verbergen om aan vervolging te ontsnappen. Wanneer ze de gruwelijke waarheid ontdekt over haar familie komt alles waarin ze geloofde op de helling te staan. 

Dit is het verhaal van Ban, de schimmenjager die zijn diensten aanbiedt om Jaromir te bevrijden van de nachters. Zijn eigen demonen zijn echter veel duisterder dan degenen die het land teisteren. Hij moet ze het hoofd bieden en beslissen waar zijn trouw ligt, of iedereen die hij liefheeft is voorgoed verloren. 

Dit is een verhaal van moed en liefde, van onmogelijke offers, verraad en pijn. 
Maar boven alles is dit een verhaal van hoop en vergeving.
(bron: achterflap)

Mijn mening:
Schaduw van de nieuwe maan is geschreven door een auteur die van het schrijven geniet. Dat merk je aan de hoeveelheid woorden die gebruikt zijn om iets duidelijk te maken. De bijvoeglijke naamwoorden zijn talrijk en vaak niet nodig, het zijn alleen maar meer woorden in dat geval. Dat is jammer. Het verhaal had met minder woorden geschreven kunnen worden en was dan toch boeiend gebleven. Zo nu en dan werd het zelfs langdradig om te lezen door de vele overbodige details.

Maar het boek leest als een trein door het boeiend verhaal.
Wat me opviel is dat er veel foutjes zijn blijven staan na het redigeren, zoals uitdrukkingen die niet correct worden weergegeven of typefouten in de tekst. Dat is jammer, deze auteur heeft beter verdiend. Voor mij werd hierdoor het leesplezier een stuk minder dat het had kunnen zijn.

Door de wisselende verhaallijnen blijf je zeker tot het einde met interesse lezen.
De auteur heeft deze verhaallijnen op een goede manier bij elkaar laten komen. Op het eind bleek ik zitten met een vermoeden over Zwarte Sneeuw, maar dat is wellicht de bedoeling geweest.
Daar waar het vooraan in het boek in eerste instantie drie verschillende verhalen leken te zijn, werd het tenslotte een fantastisch verhaal; dat belooft wat voor de toekomst.
Lynn Van Puyenbroeck is een auteur om in de gaten te houden.


De auteur: 
Lynn Van Puyenbroeck (1989) is geboren in Deurne. Als kind woonde ze in Brasschaat en na haar lerarenopleiding verhuisde ze naar Hoboken. Ze werkt als leerkracht in het eerste leerjaar, iets wat ze met hart en ziel doet. Als ze niet bezig is voor haar klas leest ze alle boeken die ze te pakken krijgt. Het liefste leest ze fantasy en historische romans. 
Ze is dol op dieren. Ze heeft drie katten waarover ze uren kan praten. 
In haar verhalen sijpelt daar ook weleens iets van door.

Schaduw van de nieuwe maan koopt u bij uw lokale boekhandel of via:

2 opmerkingen:

  1. Bedankt voor je review! Je tips kan ik al zeker gebruiken voor het vervolg. En je hebt ook gelijk over Sneeuw. Daar zit nog veel meer achter, en dat komt zeker terug in het volgende deel ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je voor je reactie hier, Lynn! Op naar het volgende deel! Ik ben zeker benieuwd :-)

      Verwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.