donderdag 8 juni 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Historische Verhalen - Korte verhalen uit de Oudheid'

Binnenkort verwacht:

Historische Verhalen 
Korte verhalen uit de Oudheid

Titel: Historische Verhalen –  Korte verhalen uit de Oudheid
Auteurs: Marjolijn van de Gender, Denise Michelle Pol, Key Tengeler
Genre: verhalenbundel
Uitgave: paperback, 272 pagina's 
Uitgever: Uitgeverij Historische Verhalen, 15 juni 2017
ISBN: 978 90 82642 61 2

Uitgeverij Historische Verhalen presenteert haar nieuwe verhalenbundel in het Rijksmuseum van Oudheden. In deze bundel zijn historische feiten omgevormd tot levendige, spannende en kleurrijke korte verhalen die zich afspelen in de oudheid.

Datum: donderdag 15 juni 2017
Tijd: 15.00 - 16.00
Locatie: Leemanszaal, Rijksmuseum van Oudheden, Leiden
Toegang: gratis
Aanmelden: via deze link naar het aanmeldingsformulier.

Over de bundel:
De Oudheid is een periode die bekendstaat om haar befaamde filosofen, haar legendarische veldheren en machtige heersers. Historische figuren zoals Aristoteles, Hannibal en Nero hebben de Oudheid een gezicht gegeven en hun daden spreken tot op de dag van vandaag tot de verbeelding.

In deze bundel zijn we niet alleen getuige van Romeinse staatsgrepen, Griekse veldslagen, Perzische samenzweringen en Babylonische belegeringen, maar ook van het dagelijkse leven van de gewone burger.  Zo bouwt een Romeinse bakker een nieuw bestaan op in Londen, komt een olijfboer uit Souk-el-Khemis in opstand en vieren de inwoners van Athene een week lang feest ter ere van de godin Demeter.

Na afloop van ieder verhaal geeft de betreffende auteur toelichting op de historische context, de geraadpleegde bronnen en de balans tussen feit en fictie. Hierdoor worden de verhalen niet alleen ingebed in de geschiedenis, maar het laat ook zien hoe de auteurs erin geslaagd zijn om historische feiten om te vormen tot levendige, spannende en kleurrijke verhalen.

Lees hier behalve bovenstaande tekst ook het voorwoord door Rik van der Vlugt, Hoofdredacteur Historische Verhalen.

Historische Verhalen. Korte Verhalen uit de Oudheid kunt u al bestellen bij:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.