woensdag 7 juni 2017

Vandaag ontvangen: 'Het hoofdgerecht', geschreven door Maarten Blom

Nog te lezen:

Het hoofdgerecht

Titel: Het hoofdgerecht
Auteur: Maarten Blom
Genre: roman
Uitgave: paperback, 248 pagina's
Uitgever: Ambo|Anthos Uitgevers, april 2017
ISBN: 978 90 26337 73 4
ISBN: 978 90 26337 74 1 (eBook)

Het hoofdgerecht van Maarten Blom is een indringende roman over een chef-kok die tot het uiterste gedreven wordt. Een kijkje in de keuken van een briljante chef, originele personages en een unieke wraakoefening komen samen in dit debuut. 

Chef-kok Fer Orsouw heeft een bijzonder talent: met eenvoudige ingrediënten weet hij complexe gerechten na te bootsen. Wanneer hij zijn restaurant bedreigd ziet, besluit hij een uniek gerecht te koken voor twee speciale gasten, maar er zijn risico’s: proeven is geen optie. 
Overspoeld door herinneringen werkt hij aan zijn meesterwerk. Wanneer hij hoort dat er een Michelin-inspecteur onderweg is komt Fer voor een dilemma te staan. Kan hij zowel zijn speciale gasten als de inspecteur ontvangen? 

De auteur:
(foto: © Ruud Pos)

Maarten Blom (1966) is wetenschappelijk onderzoeker. Naast het schrijven geeft hij les aan de masteropleiding Forensic Science van de UvA en adviseert hij strafrechtadvocaten over forensich bewijs. Blom won in 2013 een schrijfwedstrijd van uitgeverij De Geus. Het hoofdgerecht is zijn debuutroman.

In Het hoofdgerecht onderzoekt Maarten Blom in hoeverre het leven maakbaar is. Al is het maar in gedachten en al is het wellicht zelfbedrog.

Koop Het hoofdgerecht bij uw lokale boekhandel of bij:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.