woensdag 14 juni 2017

Wordt verwacht: 'Het onvoltooide leven van Thomas', geschreven door René WillemsenHet onvoltooide leven van Thomas

Boekgegevens:
Titel: Het onvoltooide leven van Thomas
Auteur: René Willemsen
Genre: literaire roman 
Uitgave: paperback, 163 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, wordt verwacht 29 juni 2017
ISBN: 978 94 91737 25 1
NUR: 301

Deze roman gaat over twee vrienden, Thomas en Henri. Ze ontmoetten elkaar in 2002 en al snel blijkt dat ze veel interesses delen. Ze wandelen graag en bespreken belangrijke gebeurtenissen uit hun levens.
Thomas draagt een trauma en schuldgevoel met zich mee dat hij in Parijs in de meidagen van 1968 heeft opgelopen. Henri is een einzelgänger die al vroeg de weg naar de filosofie heeft gevonden. Hij probeert tijdens wandelingen Thomas te winnen voor zijn filosofie zodat hij zijn schuldgevoel kan afwerpen.

Dan volgt een dramatische episode: Thomas komt weer in contact met zijn voormalige vriendin die hij door de gebeurtenissen in mei 1968 in Parijs uit het oog is verloren. Ze blijkt ongeneeslijk ziek en haar leven als voltooid te beschouwen. Thomas stemt ermee in aanwezig te zijn bij haar zelfgekozen einde, maar de gevolgen zijn ingrijpend vooral door het optreden van een officier van justitie. Uiteindelijk zal door de fysieke en emotionele druk ook Thomas komen te overlijden. Henri blijft alleen achter en treurt om zijn overleden vriend.

Een aangrijpende, prettig leesbare roman met een fragmentarische opbouw en voldoende spanning om steeds verder te willen lezen. Op een verrassende wijze bespreken de personages levensvraagstukken en door het zelfgekozen levenseinde van een vriendin komt ook een actueel politiek thema aan de orde.
(bron: Uitgeverij Nobelman)

De auteur: 
(foto: Uitgeverij Nobelman)

Schrijver René Willemsen is zich net als de hoofdpersoon Henri op latere leeftijd gaan interesseren voor de filosofie en Spinoza.
René Willemsen (1953) is geboren in Amsterdam. Hij studeerde economische geschiedenis aan de UvA. Na zijn studie voltooide hij een promotieonderzoek in 1988.  Daarna is hij 25 jaar werkzaam geweest in de financiële sector. Lees meer over hem op  de auteurspagina van Uitgeverij Nobelman. 

Het onvoltooide leven van Thomas reserveert u bij
Ako.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.