woensdag 14 juni 2017

'Volg je hart', geschreven door Elly Koster

De weg van het hart is de mooiste route die er bestaat.

Volg je hart 

Boekgegevens:
Titel: Volg je hart
Auteur: Elly Kosters
Genre: roman
Uitgave: paperback, 252 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Cupido, oktober 2016
ISBN: 978 94 62041 84 4
ISBN: 978 94 62041 91 2 (e-book)

Sara woont in een Noors dorpje ver boven de poolcirkel. Ze droomt van warmere oorden en een leuke date. Haar dorpsgenote Lisbeth is getrouwd, maar van haar ooit zo spannende huwelijk is weinig meer over. En de Nederlandse Veerle verblijft vanwege onvoorziene omstandigheden noodgedwongen in het dorp.

Als de wat excentrieke Grethe de drie vrouwen voorstelt om met haar mee op reis te gaan in een oude verbouwde bus, grijpen ze deze gouden kans met beide handen aan... 

Onderstaande las ik in een blog van Elly:
'Meer (historische) wetenswaardigheden over deze bijzondere omgeving, waar een belangrijk deel van Volg je hart zich afspeelt, vind je in mijn blogpost Een nieuw tijdperk. Neem er gerust een kijkje en waan jezelf even in de wereld van Volg je hart. Veel plezier!' 

Nieuwsgierig als ik ben, ben ik dat blog gaan lezen en keek ik op aanraden van Elly naar een reportage van Rail Away over de noordelijkste spoorlijn van Europa van de mijnstad Kiruna naar de haven Narvik. Tussen vrachttreinen met de sterkste el-loks rijden een paar treinen, waarvan de reizigers kunnen genieten van de woeste natuur in de witte wereld boven de poolcirkel.  

Voor in het boek heeft de auteur over een persoon geschreven die in het verleden geleefd heeft en waarin een van de personages van dit verhaal herkend kan worden in een mix van waarheid en fictie. 
'Volg je hart' is een roman die zijn naam eer aan doet; romantisch met een vleugje humor, spanning, liefde en verraad! 

'Het was alsof er iemand een mes in het hart van Kristian omdraaide, de pijn die hij voelde was onbeschrijfelijk. Had Samuel Hannah toch weten te verleiden? Of – en daar dacht hij liever niet aan – was het initiatief van Hannah zelf gekomen? Hij voelde zich vernederd en verraden.'

Deze roman speelt zich af in Noorwegen; het land waar het hart ligt van Elly Koster. Ze neemt ons mee naar het verleden en laat ons getuige zijn van een gebeurtenis in het verleden die direct met het heden heeft te maken. 
Ik heb werkelijk genoten van deze reis door de prachtige natuur van Noorwegen. Een reis in een camper, een reis in bewustwording van de personages maar ook een reis in de tijd. Deze combinatie is bijzonder goed gelukt.

De auteur:
(foto: Uitgeverij Cupido)

Elly Koster heeft in korte tijd haar plekje veroverd in de rij van geliefde Nederlandse schrijfsters.

Haar roman Blind Vertrouwen werd genomineerd voor de Valentijnprijs 2016!
Eerder werd haar debuutroman Westerstorm met veel lof ontvangen en ook haar volgende romans, Julie's liefde, MidzomerliefdeDubbelhartigBlind Vertrouwen en Winterromance kregen prachtige recensies. 

Naast haar passie voor schrijven heeft Elly een voorliefde voor de overweldigende natuur van Noorwegen, een land dat ze graag gebruikt als achtergrond voor haar heerlijke liefdesromans met happy ending.
In de bibliotheken behoren Elly's romans tot de uitleentoppers.   

Meer info over Elly Koster op haar blog waar je bovendien haar avonturen kunt volgen.

Volg je hart koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

3 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.