dinsdag 20 juni 2017

'Seringenmeisjes', geschreven door Martha Hall kelly

Seringenmeisjes won ik bij een actie van Vriendin.nl

Seringenmeisjes


Boekgegevens:
Titel: Seringenmeisjes
Auteur: Martha Hall Kelly
Genre: roman
Uitgave: paperback, 496 pagina's
Uitgever: Ambo|Anthos uitgevers, derde druk juni 2017
ISBN: 978 90 26337 67 3
Oorspronkelijk titel: Lilac Girls
Vertaald door: Iris Bol en Marcel Rouwé

Martha Hall Kelly schreef met Seringenmeisjes een meeslepende en aangrijpende debuutroman over drie vrouwen en hun strijd voor vrijheid, gerechtigheid en tweede kansen.

Er wordt wel gezegd dat seringen alleen bloeien na een strenge winter. Dat geldt zeker voor de jonge Kasia, die ondanks alle ontberingen Ravensbrück overleeft en na de oorlog in contact komt met Caroline, die haar vader wil helpen.

1939. 
Het lot van drie vrouwen verandert voorgoed wanneer Hitler Polen binnenvalt. Caroline Ferriday is een hardwerkende vrouw die haar handen vol heeft aan haar vrijwilligerswerk op het Franse consulaat in New York. Aan de andere kant van de oceaan sluit de Poolse tiener Kasia Kuzmerick zich aan bij het verzet. Eén verkeerde stap kan vreselijke gevolgen hebben, zoals Kasia snel ondervindt.

De ambitieuze Herta Oberheuser heeft een nieuwe positie aangeboden gekregen als dokter in dienst van de overheid, en wordt onderdeel van het kampregime in Ravensbrück. De drie vrouwen raken onlosmakelijk met elkaar verbonden wanneer Kasia ook in Ravensbrück terechtkomt en na de oorlog samen met Caroline strijdt voor gerechtigheid.

De auteur:

Martha Hall Kelly werd geboren in New England en woont nu in Atlanta. Ze werkte in de reclamewereld voordat ze fulltime ging schrijven. Toen ze in 1999 op een tijdschriftartikel over Caroline Ferriday stuitte, raakte ze geïnspireerd om een roman gebaseerd op haar turbulente leven te schrijven. Momenteel werkt ze aan een tweede roman.

Bron: Ambo|Anthos uitgevers



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.