vrijdag 7 september 2018

Van klein tot groots: Coco Chanel, door María Isabel Sánchez VegaraVan klein tot groots -  Coco Chanel

Mijn recensie kon je eerder al lezen bij Kinderboeken, de website van Nienke Pool die steeds meer bekendheid krijgt.

De rechten van de serie prentenboeken  Little People, Big Dreams werden gekocht door Uitgeverij De Vier Windstreken. De naam van de serie werd: Van klein tot groots.
Alle delen van de serie werden geschreven door de Spaanse María Isabel Sánchez Vegara.

Het eerste boek uit de serie Van klein tot groots volgt Gabrielle Bonheur Chanel Saumur, 19 augustus 1883 - Parijs, 10 januari 1971), beter bekend als Coco Chanel

Het boek beschrijft haar leven vanaf de dagen dat ze als weesmeisje op school zat bij de nonnen. De nonnen vonden haar maar een raar meisje want terwijl de andere kinderen speelden was zij graag bezig met naald en draad. Toen ze ouder werd verdiende ze overdag met naaiwerk een boterham en 's avonds zong ze in het cabaret. Men noemde haar Coco.
Maar het ontwerpen bleef haar bezighouden; ze droomde er zelfs over!
Was het echt nodig dat vrouwen zich nauwelijks konden bewegen door het korset? Coco had daar een andere mening over en ze ontwierp kleding die fijn was om te dragen en bevrijdde zodoende vrouwen van het lastige keurslijf!

De eenvoudige kledingstijl die Coco Chanel aanbood was comfortabel maar toch elegant. Hiermee bracht ze een revolutie teweeg in de wereld. Niet alleen in de mode! Wie kent niet de Chanel no.5?
Coco Chanel bewees dat een droom verwezenlijkt kan worden.

Ik heb enorm genoten van dit leuke boekje. 
In een paar woorden, begeleid door mooie illustraties wordt benadrukt dat een droom niet alleen een droom hoeft te blijven, maar werkelijkheid kan worden. Leuk om voor te lezen en te bekijken. Deze serie is bovendien voor volwassenen een mooie kennismaking met vrouwen die een verschil hebben gemaakt in onze geschiedenis. 

De boodschap is hier: "Het is helemaal niet erg als je anders bent dan de anderen. Hou je ogen en oren open, doe je best, volg je droom en maak het verschil!"


(foto: Pere Pascual Fotografia)
De auteur:
María Isabel Sánchez Vegara werd geboren in Barcelona, Spanje.
Ze werkte meer dan vijftien jaar voor cliënten bij belangrijke reclame agentschappen.
Ze beschrijft zichzelf als: "Creator, author, writer, copywriter, creative director, creative strategist, brand positioner and dreamer." (Linkedin)

Een paar vragen die Jackie Hong, Staff Reporter bij The Star naar aanleiding van deze serie Van klein tot groots per e-mail aan María Isabel Sánchez Vegara stelde:

Waarom heb je ervoor gekozen om de serie Van klein tot groots op vrouwen te richten?

Het idee kwam naar voren toen mijn tweelingnichten werden geboren. Ik was op zoek naar boeken om ze te verwelkomen in deze wereld. Ik was verrast dat er nog steeds zoveel verhalen waren die gingen over dames die zaten te wachten op een prins om hen te komen redden. 
Ik wist dat de geschiedenis vol staat met verhalen over ongelooflijke vrouwen, sterk en gepassioneerd, die in staat waren om hun dromen waar te maken. En dat waren de verhalen die ik mijn nichtjes over wilde vertellen.

Hoe kies je over welke vrouwen je schrijft?

Van klein tot groots is een eerbetoon aan dromers - aan hen die een droom nastreven, hoe onmogelijk het ook leek. Vanaf dat moment was alles heel intuïtief. Ik zoek geen vrouwen die simpelweg de top hebben bereikt in hun carrière als ontwerpers, schilders, vliegeniers, schrijvers, onderzoekers of zangers. Ik zoek ook naar authentieke en unieke vrouwen met een geweldige persoonlijkheid.

Lees HIER het volledige e-mail interview.

In september 2018 verschijnt bij Uitgeverij De Vier Windstreken het tweede deel in de reeks: Audrey Hepburn. Daarna zal Anne Frank in het voorjaar van 2019 verschijnen gevolgd door nog veel meer titels, zoals Jane Goodall.
Iedere titel in de serie is door een andere illustrator geïllustreerd. 

Bekijk het filmpje over deze prachtige serie op YouTube!
Het lijkt me leuk om alle boekjes te gaan verzamelen.

Van klein tot groots - Coco Chanel koopt u bij uw lokale boekhandel of bij

Boekgegevens
Titel: Coco Chanel
Eerste deel uit de serie: Van klein tot groots
Auteur: María Isabel Sánchez Vegara
Illustraties: Ana Albero
Genre: prentenboek/geschiedenis, vanaf 6 jaar
Uitgave: gebonden, 25 pagina's
Uitgever: De Vier Windstreken, juli 2018
ISBN:  978 90 51166 54 5
Oorspronkelijke titel: Pequeña & Grande: Coco Chanel
Vertaling: M.E. Ander
NUR: 212, 274
Thema’s: sterke vrouwen, dromen verwezenlijken, geschiedenis


Met dank aan Uitgeverij De Vier Windstreken en Kinderboeken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.