woensdag 24 november 2021

Hoe actueel wil je het hebben? Vandaag in de schijnwerpers: 'Rechercheur De Klerck en moord in scène', geschreven door P. Dieudonné

 


Rechercheur De Klerck en moord in scène

Na de vondst van een geladen pistool staan De Klerck en Klaver aan het begin van een netelige zaak. Twee groepen jongeren vechten een jarenlange vete uit. Aan het hoofd van de groep uit Rotterdam-Zuid staat Yunus Özütok, van het rapcollectief Leftbank Militia. 
Uit Rotterdam-Crooswijk komen Da Rotting Thugz van Robin Breidenbach. De rivaliserende groepen verheerlijken in hun raps seks en geweld. Als de politie het lijk van Robin Breidenbach uit de Nieuwe Maas vist, lijkt het erop dat het bezongen geweld in praktijk is gebracht. Da Rotting Thugz wijzen de beschuldigende vinger naar Zuid. Of komt de moordenaar toch uit de eigen gelederen? 

Rechercheur De Klerck en moord in scène is het vijfde deel in een detectiveserie over Lucien de Klerck en zijn assistent Ruben Klaver van de Rotterdamse recherche. 

Voor in het boek lees je het volgende:

“Dit boek wil ik opdragen aan alle medewerkers van de regionale politie-eenheid Rotterdam. Zij werken eraan om, zelfs met gevaar voor eigen leven, hun regio veiliger te maken. Dat verdient erkenning en bewondering.”

Over de vorige boeken van deze auteur: 

“Meeslepend en vol spanning. Als je de tijd hebt, lees je het in één ruk uit.” – AD Rotterdams Dagblad. 

“De sympathieke Lucien de Klerck en jeugdige assistent Ruben Klaver zijn een waardig Rotterdams equivalent van het Amsterdamse voorbeeld. (...) Nog een paar deeltjes en de tv-serie kan niet uitblijven.” – Detective & Thrillergids 2020 

“Een waardige opvolger van Baantjer (...) een aanrader.” – boekhandelaar Gert-Jan van Rietschoten op Radio Rijnmond (30 mei 2020) 

“Dieudonné is het gelukt om een bewonderenswaardige nieuwe reeks neer te zetten. Eentje waarvan we zeker gaan smullen. Een aanrader voor de Baantjer fans.” – Thrillzone **** 

“Dit boek is geschikt voor liefhebbers van detectiveromans, politieseries en natuurlijk Baantjer” – Biblion 

“De personages zijn goed uitgewerkt en daardoor denk je hen ook echt te kennen; je hebt in ieder geval een mening over hen. Maar of dat ook  werkelijkheid is, zal pas op het eind blijken.
De plot is duivels goed!” – Mieke Schepens, Graag Gelezen

De auteur:

Paul Dieudonné (1960) groeide op in Nederland, maar emigreerde met zijn familie eind jaren zestig naar Canada. Zijn geboorteland is hij echter nooit vergeten. 

Stel dat Appie Baantjer nóg een detectiveserie had geschreven… een serie die zich niet in Amsterdam, maar in Rotterdam afspeelt – vanuit deze gedachte schrijft Paul Dieudonné.

Wie de boeken over rechercheur De Klerck leest, kan er niet omheen: Paul Dieudonné is sterk beïnvloed door het omvangrijke oeuvre van A.C. Baantjer.


Rechercheur De Klerck en moord in scène koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:Boekgegevens:

Titel: Rechercheur De Klerck en moord in scène
Serie: De Klerck (5)
Auteur: P. Dieudonné
Genre: detective
Uitgave: paperback, 144 pagina’s
Uitgever: E-Pulp Publishers, november 2021
ISBN: 9789492715548
ISBN: 9789492715579 (eBook)
NUR: 331


Met dank aan E-Pulp Publishers voor het toezenden van een exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.