dinsdag 2 november 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Brecht gaat voor recht', geschreven door Marianne Vogel

Das Fressen und die Moral: laat je meevoeren naar de wereld van de Dreigroschenoper en de veelbewogen jaren 20
 

Brecht gaat voor recht
Berlijnse thriller


De Dreigroschenoper... Dit legendarische toneelstuk van Bertolt Brecht moet over zes dagen in première gaan in het Berlijnse Spreetheater. Dan wordt prima donna Martin Bodenfeld vermoord, die de hoofdrol van Mackie Messer zou spelen. 

Particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends onderzoeken de moord in opdracht van de Groningse rederijkerskamer Concordia. Want voor Concordia is het van levensbelang dat de Dreigroschenoper doorgaat. Bank en Arends belanden in een doolhof van intriges en passies, schijn en maskerspel. Ook worden zij de jaren twintig ingezogen, want Martins grootouders en Brecht waren bevriende communisten en vochten tegen de nazi’s. 

Maar onder die vriendschap gistte het. Kan de moord verband houden met die tijd? 

In haar literaire thriller Brecht gaat voor recht dompelt Marianne Vogel je onweerstaanbaar onder in de wereld van de backstage. Daar vindt iemand ondanks alles de moed zich uit te spreken.

De auteur:

Marianne Vogel (Rotterdam, 6 augustus 1958) is persoonlijk coach en literatuurwetenschapper. Ze heeft jaren in Duitsland gewerkt. Deze vijfde Berlijnse thriller rond het originele speurdersduo Bank en Arends is net als de vorige vier (Gedeelde stad, geheelde stad, In de schaduw van Marlene Dietrich, Communistengoud en kerstengelen en Geest & Beest) gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Eerder las ik van Marianne Vogel: Geest & Beest
Een foute vader.
Dat is de erfenis waar Sigrid, Leo en Emil mee worstelen. Als SS-officier heeft hun vader in de Tweede Wereldoorlog ooit een kostbaar inktstel van Goethe uit Leiden gestolen. Nu komen de Amsterdamse particulier onderzoekers Sofie Bank en Frits Arends het bij hen in Berlijn opsporen.

Brecht gaat voor recht koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

bol.com
Bruna.nl
BookSpot
Libris
AKO
Standaard Boekhandel


Boekgegevens:

Titel: Brecht gaat voor recht
Berlijnse thriller #5
Auteur: Marianne Vogel
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 428 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, september 2021
ISBN: 9789464247893
NUR: 305 

Met dank voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.