maandag 22 november 2021

Vandaag al verkrijgbaar: de nieuwe Eyewitness Thriller 'Jeugdzonde' geschreven door Wim Hendrikse.

 Een Eyewitness Thriller


Jeugdzonde

De Terneuzense detective Joop Hamelink heeft al heel wat gruwelen voorbij zien komen. Toch is hij geschokt als iemand hem livebeelden toestuurt van de moord op een vroegere klasgenoot. Het is het begin van een nachtmerrie, waarin Joop ongewild een hoofdrol speelt.

De leerlingen van middelbare school De Branding gingen vijfendertig jaar geleden op zomerkamp in de Belgische Ardennen. Waarom zwijgt iedereen over de verdwijning van Mario de Vries op de laatste avond van het kamp?
Joops geheugen laat hem soms in de steek, daarom accepteert hij de hulp van een vroegere klasgenote: Lisa Jansen, een journaliste van dagblad BN/De Stem. Lisa speelt een gevaarlijk spel en ze zet de verkeerde mensen onder druk, waardoor ze onschuldige levens in gevaar brengt.

Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy bijten zich vast in de zaak en ze beginnen te graven in het verleden. Er ontwikkelt zich een bloedstollend kat en muisspel, waarbij ze een groot gedeelte van Zeeuws-Vlaanderen doorkruisen. Er vallen meer slachtoffers en Joop realiseert zich dat ze te maken hebben met een seriemoordenaar.

‘Hendrikse is een geboren verteller,’ Vrij Nederland

‘Prachtboek, aanrader!’ Hebban

‘Een spannend verhaal met een bijzondere detective,’ Thrillers-leestafel.info
(bron info: achterflap)

De auteur:

Wim Hendrikse (1958) woont en werkt in Axel, Zeeland. 

Sinds 2005 publiceerde Wim Hendrikse 14 boeken (waarvan er 11 werden uitgegeven door Uitgeverij Aspekt) en werkte hij mee aan 5 bundels korte verhalen. Daarnaast heeft hij een aantal artikelen geschreven.
Hij is bij het grote publiek het bekendst om zijn serie boeken over David Bowie. In 2008 publiceerde hij de bestseller David Bowie. Een ster die op aarde viel.

Projecten lopen vaak door elkaar heen en momenteel werkt de veelzijdige schrijver aan een serie “Eyewitness-thrillers” die zich volledig in Zeeuws-Vlaanderen afspelen. De liefde voor muziek is een regelmatig terugkerend thema in zijn werk.

Jeugdzonde is het vierde deel in de serie met Joop Hamelink in de hoofdrol. Eerder verschenen bij Aspekt in deze serie: Familiegeheimen, Bloedband en Duister verleden.
De delen zijn onafhankelijk van elkaar te lezen. Elk deel is een afgerond verhaal.

Eerder las ik van Wim Hendrikse: Duister Verleden en was onder de indruk!

Jeugdzonde koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:Boekgegevens:

Titel: Jeugdzonde
Een Eyewitness Thriller
Auteur: Wim Hendrikse
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 372 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Aspekt, november 2021
ISBN: 9789464248890
NUR: 372


Met dank aan Uitgeverij Aspekt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.