zaterdag 13 november 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Kiezels' geschreven door Conny Hoogendoorn

 knarsende verhalenKiezels

KIEZELS bevat knarsende verhalen die ogenschijnlijk weinig met elkaar te maken hebben. Maar samen vormen ze een bundel, waarin gevoelens centraal staan. WRIJVING GEEFT GLANS zou een passende ondertitel zijn, want Hoogendoorns Kiezels blijken zorgvuldig gepolijste edelstenen.
  
Van Conny Hoogendoorn verschenen tientallen verzamelbundels met daarin een bijdrage van haar hand, wat haar de eretitel Koningin van het korte verhaal opleverde. Net als haar debuut TEGENWICHT bevat KIEZELS een selectie favorieten. 

"Ingenieus als Conny is, weet ze je te verrassen met ontroerende vertelsels, met diepgang", schrijft recensent Mieke Wijnants. ‘Ze laat personages in de dialogen tot leven komen, wat zeer knap is in een kortverhaal. Onder andere BESTE BROERS, VERSTEENDE TRANEN en EEN VOGEL VOOR DE KAT zullen de lezer een brok in de keel bezorgen. 

Verhaal van de Maand noemde PLAATS RUST! het mooiste verhaal dat ze ooit mochten ontvangen. Hoogendoorn scoorde onveranderlijk hoog in deze literaire wedstrijd. Ook ALLES IN DE WIND behaalde er een eerste plek.”

"Met KIEZELS presenteert ze opnieuw een uiterst fraaie bundel",  schrijft literair agent en recensent Hanneke Tinor-Centi, ze roemt Hoogendoorns fraaie schrijfstijl. “Emoties en gedachten zijn goed in woorden gevat en zelfs in de beperkte ruimte, die het kortverhaal biedt, weet zij haar verhalen áf te maken. Het scheppen van sfeer doet ze bijzonder goed. Dit is opnieuw een uiterst fraaie bundel."

Het vlijmscherpe ALLES VOOR DE KIJK-CIJFERS behaalde de top 10 van de prestigieuze Zilveren Strop. De professionele jury schreef: “Zo goed dat het lijkt of het door een gevestigde schrijver geschreven is. Dit is van een ander niveau."
(bron info: achterflap)

De auteur:

Conny Hoogendoorn (1959) begon in 2012 met schrijven van verhalen. Inmiddels zijn er tientallen gepubliceerd. Ze won de Calami Literatuurprijs, werd derde in de Spannende-verhalenwedstrijd van De Crime Compagnie, eerste in de Sestra verhalenwedstrijd en tweede in de schrijfwedstrijd van het Nederlands Dagblad.
Lees meer over Conny en haar werk op haar website.

Eerder las ik van Conny Hoogendoorn de verhalenbundel Tegenwicht.

Kiezels koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:Boekgegevens:

Titel: Kiezels
Auteur: Conny Hoogendoorn
Genre: verhalenbundel
Uitgave: paperback, 280 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij aquaZZ, september 2021
ISBN: 9789083180885
NUR: 303


Met dank aan Uitgeverij aquaZZ voor het toezenden van een exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.