maandag 1 november 2021

Vandaag in de schijnwerpers: 'Nevenschade', geschreven door Jens Vern

Wat als er achter een deal tussen big pharma en de minister-president een beangstigend complot schuilgaat?


Nevenschade

Na anderhalf jaar in de greep te zijn geweest van een virus is het Nederland van minister-president Koenen weer redelijk opgekrabbeld. Zijn deal met de Amerikaanse farmaceut Fernstedt Chemicals heeft gezorgd voor een succesvol vaccinatieprogramma en wordt alom bejubeld, maar wat niemand weet is dat de prijs die daarvoor betaald wordt vele malen hoger is dan iemand zou kunnen vermoeden.

In een ziekenhuis in Den Haag doet arts Mark van Dinter een vreemde ontdekking na een geslaagde operatie op een vooraanstaand politicus. Als de man vervolgens alsnog onverwacht overlijdt gaat Mark op onderzoek uit.
Elders in de stad komt onderzoeksjournalist Matthew Dawson in een lastig parket terecht als hij een paar verdachte sterfgevallen op het spoor komt en daardoor zelf een doelwit wordt.
Ondertussen ontdekt vertaalster Sarah van der Horst in een Chinees rapport op een online klokkenluidersplatform schokkende informatie over het virus. Als de schrijver van het rapport gelijk heeft, is er in Nederland met mensenlevens gespeeld. Maar door wie en met welk doel?

Als de paden van Mark, Matthew en Sarah elkaar kruisen begint er een race tegen de klok om de waarheid boven tafel te krijgen.


De auteur:

Jens Vern debuteerde in 2020 met zeer goed ontvangen thriller De macht van K., waarvoor hij genomineerd werd voor de Gouden Strop. 
Nevenschade is zijn tweede thriller. Nevenschade koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:Boekgegevens:

Titel: Nevenschade
Auteur: Jens Vern
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 328 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Volt, november 2021
ISBN: 9789021423111
ISBN: 9789021423128 (eBook)
NUR: 332


Met dank aan Uitgeverij Volt voor het toezenden van een recensie-exemplaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.