woensdag 23 maart 2022

Binnenkort verschijnt bij Phoenix Books: 'De laatste zeppelin' geschreven door Filip Bastien

 


De laatste zeppelin


1943. De Tweede Wereldoorlog woedt in volle hevigheid. In het bezette Eeklo baat André Bastien filmzaal Luxor uit - een plek waar luitenant Blutwurst en zijn kompanen regelmatig komen genieten van een Duitstalige film. In de kleinere ruimte naast de filmzaal staat de gerestaureerde cabine van een oude zeppelin, met al zijn zeilen en toebehoren, klaar om ooit opnieuw het luchtruim te kiezen. 

Op een nacht wordt het stadje opgeschrikt door een moord. Naast de spoorweg vindt men het onthoofde lijk van een Duitse sergeant. Bloedsporen leiden naar de filmzaal en de Duitse bezetter zet een klopjacht in. Wat hebben André en zijn broers hiermee te maken? Slagen zij erin om uit de klauwen van luitenant Blutwurst te blijven? 

Voor deze roman kruipt de auteur in de huid van zijn vader. Hij laat hem spannende en absurde avonturen beleven, gekruid met een snuifje gezelligheid. Geschikt voor lezers vanaf 18 jaar die altijd al wilden weten hoe het écht met Hitler is afgelopen. 

“Voor mij is dit het perfecte huwelijk tussen Allo Allo, Monty Python en Louis de Funés!” 
- Patsi Désiree 

“Een burleske oorlogsroman? Een surrealistische fantasy? Nee … dit is iets unieks. Laten we het houden op een ‘Histoire Bastienique’ “ 
- Marc Kerkhofs

De auteur:

Filip Bastien (Eeklo, 1962) behaalde een bachelordiploma informatica aan de KU Leuven. Hij werkt als systeembeheerder en woont met zijn vrouw, Annie Six, in Werchter. Filip is ook oprichter van het Kunstenplatform Groot-Rotselaar, een lokale kunstgroep.

Filip Bastien startte met zijn schrijversactiviteiten op achtenveertigjarige leeftijd. Met zijn debuut, de historische roman Winteruren, gaf hij de Breendonkslachtoffers een gezicht.
NB: Het Fort van Breendonk, ongeveer twintig kilometer ten zuiden van Antwerpen, werd tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s ingericht als interneringskamp. De SS gebruikte het fort vier jaar lang voor de opsluiting van Joden en politieke gevangenen.

“Elke Breendonkscène haal ik uit een getuigenis. Door het relaas in de ik-vorm te schrijven, trek ik de lezer mee in de angst, de wanhoop en het verdriet van de slachtoffers.”

Winteruren won de Indie Award (Amsterdam, 2018) voor het meest memorabele personage. Het boek kwam ook op de shortlist voor beste roman 2018, zowel voor de jury- als voor de publieksprijs.

De laatste zeppelin is een komisch, avontuurlijk verhaal met historische achtergrond. De spanning van de Tweede Wereldoorlog en de absurde situaties waarin de protagonisten verzeilen, bezorgen menig lezer een lachkramp. Het snuifje gefantaseerde gezelligheid nemen ze er voor lief bij.


De laatste zeppelin reserveert u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De laatste zeppelin
Auteur: Filip Bastien
Genre: thrillers & misdaad, historische avonturenroman
Uitgave: paperback 
Uitgever: Phoenix Books, april 2022
ISBN: 9789083202884
NUR: 330, 337, 342

(bron info: Phoenix Books)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.