dinsdag 8 maart 2022

Graag uw aandacht voor: 'Liefde in kleur' geschreven door Bolu Babalola

 Hervertellingen van mythische verhalen uit de hele wereld


Liefde in kleur

Een hooggeboren Nigeriaanse godin voelt zich onderdrukt en niet gewaardeerd door haar populaire geliefde; ze verlangt ernaar echt gezien te worden.
Een jonge zakenvrouw probeert een grote sprong te maken in haar bedrijf, en een nog grotere sprong in haar liefdesleven.
Een Ghanese activiste wordt gedwongen te kiezen tussen de principes van haar familie of het volgen van haar hart.

Of ze nu bevangen raken door de passie van liefde op het eerste gezicht, of zich realiseren dat eigenliefde belangrijker is: de personages in deze kleurrijke verhalen proberen ieder voor zich te begrijpen waarom de liefde hen zo in haar greep houdt. Door op een speelse manier te wisselen tussen verschillende perspectieven, continenten en historische periodes viert Liefde in kleur de romantiek in al haar verschijningsvormen.

Bolu Babalola heeft de mooiste liefdesverhalen uit de wereldgeschiedenis en de mythologie verzameld en ze levendig en met veel opvallende details herschreven. Hoewel haar focus ligt op de magische volksverhalen uit West-Afrika, laat Babalola ook iconische Griekse mythen, oude legenden uit het Midden-Oosten en verhalen uit landen die niet langer bestaan herleven.

In de pers:

'Een sensuele hervertelling van oude liefdesverhalen. Van Nefertiti tot Sjeherazade tot Thisbe, lezers vinden in deze collectie bekende personages en ontdekken nieuwe heldinnen uit het oeroude verleden. Elke hervertelling, prachtig gerealiseerd door Babalola, ademt hedendaagse verbeeldingskracht, wat zorgt voor weelderige verhalen over eenzaamheid, verlangen en liefde.' – Esquire

'Prachtig en met heel veel plezier geschreven. Bolu Babalola is een ster.' – Meg Cabot

'Hier vinden we liefde als vrijheid, liefde als diepe vreugde. Zolang Bolu Babalola erover schrijft, zal er altijd romantiek zijn.' – Jessie Burton

‘Babalola’s proza sprankelt.’ – The New York Times

'De focus op de empowerment van zwarte vrouwen zal veel lezers van liefdesverhalen aanspreken.'  
–  USA Today

‘In dit boek’, schrijft ze ter introductie, ‘heb ik de eer en het voorrecht te onderzoeken hoe de kracht van de liefde in verschillende culturen is uitgedrukt. Ik huldig en eerbiedig de textuur van elk oorspronkelijk verhaal, terwijl ik ze aan de nieuwe, moderne tijd aanpas. Zo hoop ik uit te vinden en uit te diepen wat deze vertellingen ons over onszelf en over de liefde kunnen leren.’

In een gesprek van een uur nemen Bolu Babalola en Eliza Anyangwe op 27 maart a.s. in De Nieuwe Liefde (Amsterdam) dit veel verkochte boek als vertrekpunt. Ze bespreken op deze avond het belang van Afrikaanse en Afro-vrouwen die de vertelkunst bedrijven, van ‘zwarte’ liefdesverhalen als tegengeluid en van het behoud van volksverhalen en mondelinge tradities.

‘Dit boek’, zo eindigt Babalola de inleiding, ‘draait om gezien worden in al je vormen, versies en variaties, helder en in kleur. Het draait om de vreugde en de hoop die de viering van dat fenomeen vergezellen. Ik hoop dat dit boek jóu vreugde brengt.’

Gelezen op de website van De Nieuwe Liefde, Amsterdam:

“In De Nieuwe Liefde staat de laatste zondag van de maand volledig in het teken van taal. 
Zondag 27 maart organiseren we een programma over genderneutraal taalgebruik en een gesprek tussen Sunday Times-bestsellerauteur Bolu Babalola en schrijver en journalist Eliza Ayangwe over het belang van Afrikaanse verhalenvertelsters en zwarte liefdesverhalen. Ook is er opnieuw de workshop waarin je leert schrijven over rouw.”


                                              LEESFRAGMENT (PDF)

De auteur:

Bolu Babalola (1991) is een Brits-Nigeriaanse auteur, televisieschrijver en journalist. Ze schrijft boeken, scenario’s en culturele stukken, is een liefhebber van de liefde en is een "romcomoisseur" – een term die ze zelf bedacht heeft. Ze verhaalt over dynamische vrouwen met duidelijke, uitgesproken stemmen, die vrijmoedig beminnen en net zó bemind worden, en ze gelooft dat er in vrouwen zowel een Belle als een Beest schuilt. Haar korteverhalenbundel Love in Colour verscheen in 2020, werd meteen een Sunday Times-bestseller en belandde op de shortlist voor het Waterstones Book of the Year. 
Haar debuutroman Honey & Spice komt in juli uit.

Liefde in kleur koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Liefde in kleur 
Auteur: Bolu Babalola
Genre: korteverhalenbundel
Uitgave: paperback met flappen, 320 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Orlando, i.s.m. Oxfam Novib, december 2021
ISBN: 9789083171401
ISBN: 9789083171418 (eBook)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Love in Colour
Vertaald door: Dennis Keesmaat en Lara VisserMet dank aan Uitgeverij Orlando voor het toezenden van een recensie-exemplaar
(bron info: Uitgeverij Orlando)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.