donderdag 3 maart 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette'. Dit is het eerste deel uit een nieuwe reeks geschreven door Lieve Clarebout met illustraties door Tom Heye

 Ga je mee op avontuur?


Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette
Reeks: Op dril met Kiko de krokodil (1)

Ga je mee op avontuur?
Kiko is een kleine en lieve krokodil die woont op de regenboog.
Iedere kleur van de regenboog is een ander land dat staat voor een deel van Kiki’s leven.
In het land Violet woont Odette. Odette is ook een krokodil en draagt een bril. Op een dag wil Odette samen met haar allerliefste Kiko de regenboog verlaten. 
Het land Wit is het land waar Odette samen met Kiko naartoe wil. Maar is het leven daar wel zo gemakkelijk als Krokodil?

Ga samen met Kiko en Odette op reis en laat je inspireren. Wil je ook het alfabet leren? Dan is dit boek zeker iets voor jou!

Lieve Clarebout reikt met ‘Op dril met Kiko de krokodil’ verschillende thema’s aan die aansluiten op de leefwereld van kinderen. De verhalen zijn speels maar tegelijkertijd ook educatief. Kinderen worden door het lezen of luisteren naar de verhalen op verschillende ontwikkelingsniveaus gestimuleerd.

De auteur over zichzelf bij Paris Books:

“Mijn opleiding als pedagoge en het dagelijkse contact met mijn 2 kinderen brachten me de inspiratie om te schrijven.
Het verhaal van Kiko en zijn vrienden reikt verschillende thema’s aan die aansluiten op de leefwereld van kinderen. Het is vooral mijn bedoeling om kinderen te laten genieten van het lezen of luisteren naar het verhaal van Kiko. De verhalen zijn speels maar tegelijkertijd ook educatief. De verhalen kunnen gebruikt worden om bepaalde thema’s te bespreken zoals heimwee, verhuizen naar een ander land, vriendschap, samenleven ongeacht de achtergrond, omgaan met gevoelens en vergeven.

Kinderen worden door het lezen of luisteren naar de verhalen op verschillende ontwikkelingsniveaus gestimuleerd (de cognitieve ontwikkeling, de emotionele ontwikkeling en de ontwikkeling van waarden en normen). Het eerste deel van de reeks kan op school ook worden gehanteerd om op een speelse manier stil te staan bij de letters van het alfabet.

Voor de illustraties ging ik de fijne samenwerking aan met Tom Heye.” 

De illustrator Tom Heye over zichzelf op zijn website:

“wie ben ik

Een creatieveling! Met passie voor illustratie, ontwerp en alles wat ietwat apart is. Ik heb mijzelf leren tekenen en later leren werken met de Adobe software en dit gefinetuned door een 2 jarige opleiding als grafische vormgever. 

Ik hou van variatie en uitdaging met oog op een goede dienstverlening aan de klant.

Doordat ik momenteel sinds 4 jaar fulltime werk als grafische vormgever heb ik reeds een pak ervaring opgebouwd. En hierdoor kan ik jouw project tot een goed eind brengen.”

Van de regenboog naar het land Wit, samen met Odette koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette
Reeks: Op dril met Kiko de krokodil (1)
Auteur: Lieve Clarebout
Illustrator: Tom Heye
Genre: informatieve kinderboeken, natuur, plant, dier
Uitgave: hardcover met illustraties, 44 pagina’s
Uitgever: Paris Books, februari 2022
ISBN: 9789493191938 
NUR: 223


Met dank aan de auteur voor het toezenden van een recensie-exemplaar

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.