zondag 13 november 2022

Vandaag in de schijnwerpers 'Ankerplaats' geschreven door Riet Fiddelaers-Jaspers

 voor het rouwende hart


Ankerplaats


Als er in het leven heftige stormen opsteken waardoor je uit koers raakt, waar kun je dan voor anker gaan? Je zoekt houvast bij iemand die bij je blijft - wat er zich ook aandient. Bij wie het veilig genoeg is om je pijn aan te durven kijken. Als het anker goed vastzit in de bodem en het touw precies lang genoeg is, is heling en groei mogelijk. 

Riet Fiddelaers-Jaspers vroeg twintig collega's die een ankerplaats bieden aan mensen met een verlieservaring naar die ene cliënt die ze altijd bijgebleven is. Ze werken met zeer verschillende interventies maar altijd professioneel, sensitief en intuïtief. Als lezer kijk je mee als een vlieg op de muur en ervaar je hoe de verhalen ontroeren en inspireren. 

Verdriet blijven voelen en tegelijk weer gelukkig mogen zijn is geen utopie. Hier is een handboek voor en dat is maar goed ook, wat het is verdomd moeilijk. Iedereen mag z'n eigen rouwpad volgen, dat blijkt wel uit dit bijzondere boek. 
–  Remona de Hond-Fransen 

Riet kwam met haar liefde voor het ambacht op het geweldige idee om een boek voor en door collega's te schrijven, zo boeiend geschreven, dat je als lezer zelf bij de sessies aanwezig meent te zijn geweest.
 –  Morten Hjort 

In dit bijzondere boek nodigt Riet vakgenoten uit om te spreken over de kern van hun werk. Over die plek van onzekerheid die deuren naar transformatie kan openen. 
–  Robert A. Neimeyer, PhD

De auteur:

Riet Fiddelaers-Jaspers (1953) uit Heeze is deskundige op het gebied van verlies en rouw. Als geen ander weet ze wetenschappelijke kennis te verbinden met het leven van alledag. Ze staat bekend om de gewone manier waarop ze over bijzondere gebeurtenissen kan spreken. Ze is een veelgevraagd spreker bij congressen en gastdocent bij diverse opleidingen. Als auteur schreef ze een indrukwekkend aantal boeken over omgaan met verlies (neem een kijkje op de website). 
Ze is geschoold in diverse therapeutische stromingen waarvan systemisch werken inmiddels de basis vormt. Riet promoveerde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op een onderzoek naar verliesverwerking bij jongeren. 

Riet schreef reeds tientallen boeken over deze thema’s. Haar laatste uitgave is bestseller Natriltijd (2020). 

Ankerplaats koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Ankerplaats
ondertitel: voor het rouwende hart
Auteur: Riet Fiddelaers-Jaspers
Genre: kennis en wetenschap, #rouwverwerking
Uitgave: paperback met illustraties, 155 pagina’s
Uitgever: In de Wolken, november 2022
ISBN: 9789077179512
NUR: 749

Met dank aan uitgever In de Wolken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: In de Wolken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.