dinsdag 29 november 2022

Ik las: 'Duistere grens' geschreven door Johnny Bollé.

 


Duistere grens

Het boek begint met het beschrijven van een gebeurtenis die zich afspeelt in de het noorden van de Antwerpse Kempen op de Kalmthoutse Heide.
NB: De Antwerpse Kempen vormen een grote groene regio in België, gelegen in het noordoosten van de provincie Antwerpen. In het noorden grenst het gebied aan Nederland, in het oosten loopt het verder in de Limburgse Kempen. In het Westen ligt de kunststad Antwerpen en in het zuiden Mechelen. In de zomer kan het daar erg droog en heet worden.

Het verhaal wordt verteld vanuit verschillende locaties zoals Griekenland, Brussel en Antwerpen en op wisselende momenten in tijd. Het is duidelijk dat de auteur weet waar hij het over heeft als hij de locaties beschrijft. Dat geldt ook voor de beschrijving van ‘Villa Marina’ in Hoboken.
Vanaf de eerste bladzijde wordt je gepakt door de spanning en die gaat niet meer weg tijdens het lezen.

Sieg stelt voor om een spelletje Ouija te spelen als ontspanning; ze zijn aan het afstuderen en kunnen wel een verzetje gebruiken. Maar nadat ze blijkbaar een entiteit met de naam ‘Zozo’ hebben opgeroepen stoppen ze met dit spel. Het wordt te akelig.

Behalve dat Sieg met zijn studie bezig was, heeft hij ook een kaartspel ontworpen.

“Hij denkt aan zijn vrienden en aan het lot dat hen te wachten staat.
Hij denkt aan het kaartspel dat zo vernieuwend is dat het niet anders kan dan een hit worden. Binnenkort wil hij een octrooi aanvragen waarmee hij het alleenrecht op het gebruik ervan vastlegt.
Sieg zal het Dark Frontier noemen. Duistere grens.”

Na een avondje met ontzettend veel bier als afsluiter van studiejaar, komen de vrienden een akelige man tegen die hun namen kent en weet dat ze met een Ouijabord gespeeld hebben en ‘Zozo’ opgeroepen hebben.
Ze besluiten toch om naar een plaats in de Kempen te gaan die afgesproken is: het is een afgelegen loods. Dat is de enige manier om van deze ‘Zozo’ af te komen.

De vier vrienden Sieg, Julian, Farah en Summer zitten opgesloten nadat ze door een gas bedwelmd zijn. Ze zitten vastgebonden en er is iemand die van ieder van hen een naam wil horen: de naam van degene die hij of zij wil opofferen om zichzelf te redden. 
Je voelt de spanning bij de vrienden.

“Sieg staart hem met open mond na. Verward schudt hij het hoofd. Het is alsof hij een geest uit zijn verleden ziet, maar hij weet dat het onmogelijk is. De man die hem en zijn vrienden negen jaar geleden vasthield, is dood.”

Negen jaar later staat multimiljonair Sieg aan het hoofd van de producent van spellen, Medusa. Dat ging niet zonder slag of stoot. Hij wordt gechanteerd door iemand die alles weet van zijn verleden. Onschuldige slachtoffers vallen in zijn omgeving en Sieg vecht terug.

Hoe het verhaal verder gaat moet je zelf lezen. Neem maar van me aan dat het een heerlijke thriller is waarin niets vanzelfsprekend is.
De auteur heeft door zijn vlotte schrijfwijze gezorgd voor een thriller die leest als een trein die op weg is naar de eindbestemming, zonder tussenstations...De auteur:

Johnny Bollé is schrijver van korte verhalen en thrillers.
Hij studeerde af als paramedicus aan de Hogeschool van Antwerpen. Zijn vlotte, beeldende schrijfstijl en zijn typerende, onverwachte plotwendingen houden je stevig in zijn greep.
Hij weet als geen ander hoe hij in zijn verhalen een sfeer kan creëren waaruit je niet meer kan ontsnappen.

Zijn boek Bloedmaan werd door het lezersplatform van de VRT – Lang zullen we leven – verkozen tot één van de 20 beste boeken van 2019.

De thriller Hij noemde me Duivelskind werd door het recensententeam van ThrillZone genomineerd voor de longlist van de ThrillZone Awards 2020 voor de categorie ‘Beste Nederlandstalige thriller’.
(bron info: achterflap)

Neem voor meer informatie over Johnny Bollé en zijn werk een kijkje op zijn website.

Eerder las ik van Johnny Bollé:

Duistere grens koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Duistere grens
Auteur: Johnny Bollé
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 255 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij LetterRijn, februari 2022
ISBN: 9789493192270
ISBN: 9789493192348 (eBook)
ISBN: 9789464492767 (Luisterboek) 


Met dank aan Uitgeverij LetterRijn voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij LetterRijn)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.