vrijdag 25 november 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Bad Castro' geschreven door Kevin BrooksBad Castro

Op een hete zomeravond breken er hevige rellen uit in Londen tussen de verschillende bendes in de stad. Drie politieagenten pakken het jonge, beruchte bendelid Castro op en brengen hem naar het bureau. Onderweg wordt de politieauto echter aangevallen en twee van de drie agenten worden uitgeschakeld. Het is aan de jongstgediende, detective Judy Ray, om Castro veilig op het bureau af te leveren. Daarvoor moeten ze samenwerken, maar kan dat eigenlijk wel? En waarom lijkt Castro haar te beschermen? In een verhitte stad waar de regels niet meer lijken te gelden, is de grens tussen goed en kwaad soms moeilijk te bepalen. Hoe ver zou jij daarvan afwijken voor je eigen veiligheid? 

De auteur:

Kevin Brooks (Exeter, 1959) is een bekend en gelauwerd schrijver van young adultboeken, zoals Candy en iBoy (5e druk). Zijn duistere thema’s, soms controversieel, spreken een groot en jong publiek aan. Zijn meest recente boek was Hondenjong. Brooks ontving onder andere voor Bunkerdagboek de Carnegie Medal, en de Deutscher Jugendliteraturpreis voor Lucas en Het Dodenpad.
Lees meer over hem op zijn auteurspagina bij De Harmonie.

Eerder las ik van Kevin Brooks: Bang geboren.

Bad Castro koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Bad Castro
Auteur: Kevin Brooks
Genre: 15+, Fictie, young adult
Uitgave: paperback, 176 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij De Harmonie, november 2022
ISBN: 9789463361576
Oorspronkelijke titel: Bad Castro
Vertaald door: Jenny de Jonge


Met dank aan Uitgeverij De Harmonie voor het toezenden van een exemplaar.
(bron info: Uitgeverij De Harmonie) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.