zaterdag 19 november 2022

Vandaag in de schijnwerpers: 'Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas' geschreven door Barend Last en Anouk Overman, met illustraties door Géwout Esselink

 


Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas

Klaas de kat heeft een heel fijn leven, samen met zijn vriendjes Mila en Max. Maar op een dag hebben ze geen aandacht meer voor hem. Wat is er aan de hand? Klaas gaat op onderzoek uit. Zal het hem lukken om het raadsel te ontrafelen?

Een origineel en grappig Sinterklaas prentenboek over de warme en knusse tijd voorafgaand aan 5 december! Zo staat het maken van verlanglijstjes, het zetten van de schoen, knutselen en bakken centraal in dit boek.

Extra leuk: ga in de prenten op zoek naar de Sint en zijn Pieten.

 
Klaas de kat kit

Knutsel een kijkdoos, maak een pietenmuts, tover een keukenrol om in Klaas de kat, maak Sinterklaas lichtjes en nog veel meer om te puzzelen, kleuren en knutselen!

In de Klaas de kat kit (22 pagina's) vind je allerlei leuke Sinterklaas knutselwerkjes, kleurplaten en baksels. Ga net zoals Mila en Max aan de slag. Dit brengt het boek nog meer tot leven!

Onderstaande downloads zijn helemaal gratis.


Het verhaal is bedacht en geschreven door de makers van De Voorleeshoek. De Voorleeshoek heet tegenwoordig The Reading Corner en is een plezierig, rustig en veilig hoekje van het internet, waar kinderen van 0-10 jaar voorleesfilmpjes kunnen bekijken op de tablet, smartphone of computer. De filmpjes zijn combinaties van spannende verhalen, leuke prenten en mooie muziek. 

Barend Last:

Barend Last stond eerst als Meester Barend voor de klas, waar hij zijn passie voor het vertellen van verhalen ontdekte. Sinds 2018 is hij samen met Anouk het gezicht van De Voorleeshoek, waar hij wekelijks de leukste verhalen voorleest. Daarnaast schreef hij boeken voor kinderen en volwassenen, zowel fictie als non-fictie. In het dagelijks leven is Barend onderwijskundig adviseur, spreker en trainer. Meer info op www.barendlast.com.

Anouk Overman:

Anouk Overman is algemeen en creatief directeur van De Voorleeshoek. Anouk studeerde aan de pabo en ronde in 2016 haar studie Muziekwetenschap af. Tijdens haar studie muziekwetenschappen werkte ze als Product Manager bij de televisiezenders Brava en DJAZZ.tv. Na haar studie heeft ze De Voorleeshoek opgericht. De Voorleeshoek is een online video platform voor kinderen van 0-10 jaar. Ze heeft het opgericht, omdat ze het belangrijk vindt dat kinderen in aanraking komen met mooie voorleesverhalen en nieuwe muziek leren kennen. Naast voorlezen in De Voorleeshoek bezoekt Anouk graag concerten, loopt ze een rondje hard in het Vondelpark en bakt ze taarten in haar vrije tijd.

Géwout Esselink:

Géwout is geboren in 1957 in Deventer. Toen hij zes jaar oud was verhuisde hij naar Steenwijk, waar hij nu nog steeds woont. Als klein jongetje op de lagere school wist hij het al: hij zou later tekenaar of kunstschilder worden. Op de middelbare school herkende een leraar het talent van Géwout. Deze leraar, Jan van Merwijk, stelde hem voor om naar de kunstacademie te gaan. En dat deed hij. Na het doorlopen van de kunstacademie begon Géwout met het illustreren van boeken. Voor Géwout is tekenen geen ontspanning, maar inspanning. Maar wél een leuke inspanning.

Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Klaas de kat en het raadsel van Sinterklaas
Auteurs: Barend Last en Anouk Overman
Illustrator: Géwout Esselink
Genre: prentenboek vanaf 4 jaar
Uitgave: hardcover, 32 pagina’s
Uitgever: De Vier Windstreken, oktober 2021
Vorig jaar helemaal uitverkocht, daarom nu een herdruk. 
ISBN: 9789051168648


Met dank aan De Vier Windstreken voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: De vier Windstreken)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.