donderdag 23 februari 2023

Ik las: 'De verwoestingen van Devil's Acre' geschreven door Ransom Riggs

 Het zesde boek van 'De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine'


De verwoestingen van Devil’s Acre

In dit laatste deel van de serie ‘De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine’ vind je Jacob en Noor terug waar hun avontuur begon: in het huis van opa Portman. Jacob weet echt niet hoe ze zijn ontsnapt uit V’s lus.
Ze moeten snel op zoek naar mevrouw Peregrine en de andere bijzondere kinderen, want Cauls dreiging groeit. 
Caul is herrezen uit de Bibliotheek der Zielen en hij en zijn leger zijn sterker dan ooit. Jacob en Noor ontmoeten in een verwoest Devil's Acre mevrouw Peregrine en de andere bijzondere kinderen. 
Het wordt hun laatste strijd tegen het kwaad.

“Een hele tijd is er alleen duisternis, het geluid van donder in de verte en het vage gevoel dat ik val. Verder heb ik geen ik, geen naam. Geen herinnering. Ik ben me er vaag van bewust dat ik die dingen ooit had, maar nu zijn ze weg en ben ik bijna niets. Eén enkel foton van afnemend licht dat ronddraait in een hongerige leegte.
Het zal niet lang meer duren.”

Bovenstaande woorden staan op de allereerste bladzijde van dit laatste deel en ze maken meteen benieuwd naar wat er gebeurd is en wat er te gebeuren staat.
In vijfentwintig niet te lange hoofdstukken lees je over de strijd. De niet te zware schrijfstijl zorgt voor een vlotte leeservaring. Dat is niet onbelangrijk als je eerder nog geen boek uit deze serie hebt gelezen. 
De karakters hebben stuk voor stuk een persoonlijkheid om ‘U’ tegen te zeggen. Ook humor ontbreekt niet in dit verhaal.

De auteur heeft een mooi staaltje fantasy voor Young Adults afgeleverd, vol fantastische foto’s die goed bij dat moment in het verhaal aansluiten.
Dit alles is geleverd met een prachtige cover en mooi gekleurde bladen die de start van een nieuw hoofdstuk aangeven.
Achter in het boek kun je nog lezen hoe Ransom Riggs de foto’s heeft gevonden of van wie hij ze heeft geleend.

“De meeste van ons waren humeurig. Na zoveel onrust waren de kinderen van mevrouw Peregrine op hun hoede voor verandering, en dit beloofde een grote verandering te worden.
Mevrouw Peregrine liet hun gegrom niet aan haar hart komen. ‘Volgens mij zal dit weer je perfect bevallen, Enoch. Volg mij maar.’
We kwamen bij een onderdeel van de gang met nieuw gebouwde deuren. Het waren er tien in totaal en bij de laatste hield mevrouw Peregrine halt.
Er hing geen bordje, nergens was er meer informatie te vinden.
‘Waar gaat hij geen?’ vroeg ik haar.”

Het verhaal blijft tot het einde toe spannend omdat je echt niet weet wat er nog staat te gebeuren. 
Een tipje van de sluier: mevrouw Peregrine draait ook de klok nog een stukje terug en dat maakt een heel verschil voor iedereen.

Het lezen van ‘De verwoestingen van Devil’s Acre’ is zonder meer een wonderlijke ervaring.


De auteur:

Ransom Riggs groeide op in Florida. In zijn jeugd maakte hij samen met vrienden knotsgekke films in hun achtertuin. Verder brachten ze hun tijd door met snorkelen en over de hitte klagen. Ransom studeerde Engels aan het Kenyon College en film aan de University of Southern California. Hij woont in Los Angeles. Hij maakt nog steeds films, die te zien zijn op zijn YouTube pagina www.youtube.com/ransriggs. Hij houdt ervan naar exotische landen te reizen en klaagt nog altijd over de hitte. 

“Ik heb geen idee waar de meeste van mijn ideeën vandaan komen, maar ‘De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine’ is op een bijzondere wijze ontstaan. Een paar jaar geleden ben ik begonnen met het verzamelen van vintage snapshots - het soort dat je in losse stapels op de meeste rommelmarkten kunt vinden voor vijftig cent of een euro per stuk. Het was gewoon een toevallige hobby, niets serieus. Maar ik merkte op dat de vreemdste en meest intrigerende foto’s altijd foto’s van kinderen waren. Ik begon me af te vragen wie deze vreemd uitziende kinderen waren en wat het verhaal achter de foto was. Helaas waren de foto’s oud en anoniem en kon ik dit onmogelijk achterhalen. Dus daarom dacht ik: als ik hun echte verhalen niet te weten kan komen, dan verzin ik ze!"

“Om eerlijk te zijn heb ik niet specifiek gekozen om voor tieners te schijven, maar nu ik bekend sta als een ‘Young Adult’ auteur, ben ik er erg blij mee. Ik hou van de energie en het enthousiasme van de lezers, en bovendien zijn er niet veel beperkingen in de onderwerpen waar je over wilt schrijven. Ik hou van het schrijven over bijzondere en semi-fantastische dingen en ik denk dat ik dat nog heel lang zal doen!”

Neem ook een kijkje op zijn prachtige website.

Bekijk hier de onverkorte versie van de boektrailer voor de reeks 
De bijzondere kinderen van Mevrouw Peregrine...

De verwoestingen van Devil’s Acre koopt u bij (de webwinkel van) uw favoriete boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De verwoestingen van Devil’s Acre
Reeks: De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine
Auteur: Ransom Riggs
Genre: Young Adult 15+, fantasy
Uitgave: hardcover, 552 pagina’s
Uitgever: Clavis Uitgeverij, april 2022
ISBN: 9789044844672
NUR: 285
Oorspronkelijke titel: The Desolations of Devil’s Acre
Vertaald door: Tine Poesen

Met dank aan Clavis Uitgeverij voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Clavis Uitgeverij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.