maandag 6 februari 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Burgeroorlog' geschreven door Johan van de Velde

 Burgeroorlog

Klaas van Rhijn woont op het overwegend protestante eiland van Dordrecht. Hij is getrouwd met de katholieke Anna. Niet eenvoudig in een land waar protestanten en katholieken elkaar steeds meer naar het leven staan. 

Als in 1891 Constantijn tot koning gekroond wordt, is het niet voor te stellen dat Nederland en BelgiĆ« weer verenigd worden. Toch weet de tot katholicisme bekeerde koning dit voor elkaar te krijgen. In het nieuwe verenigde Nederland worden de tegenstellingen tussen de twee geloven steeds groter. Na jaren van opgebouwde spanning escaleren de vechtpartijen en treiterijen in een burgeroorlog. 

Klaas en Anna wonen letterlijk op de grens tussen de vechtende partijen. Ze moeten moeilijke keuzes maken en ervaren hoe het is om te leven in een verscheurd land. 


De auteur:

Johan van de Velde: Johan (1966) woont in Dordrecht en is werkzaam als boekhouder, wat behalve een woordspeling weinig met schrijven te maken heeft. In zijn vrije tijd schrijft hij veel verhalen en daarnaast zijn er wedstrijdverslagen en columns van hem te lezen op de website van voetbalvereniging Dubbeldam. Zijn interesse in geschiedenis is merkbaar in zijn debuut ‘Burgeroorlog’.

Burgeroorlog koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Burgeroorlog
Auteur: Johan van de Velde
Genre: historische roman
Uitgave: paperback, 317 pagina’s
Uitgever: Ambilicious, november 2022
ISBN: 9789493275539
NUR: 301, 342

Met dank voor het recensie-exemplaar.
(bron info: Ambilicious)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.