donderdag 9 februari 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Missoula' geschreven door Fedor de Groot

 


Missoula

Britta Mahler werkt als cold case expert bij de FBI in New York. De inval waarbij ze assisteert loopt volledig mis en door het trauma dat ze daarbij oploopt, strandt haar relatie. Gedesillusioneerd keert ze terug naar haar geboorteplaats Missoula.

Een oud-collega van het FBI-kantoor in Missoula vraagt haar de dood van een jonge vrouw te onderzoeken. De zaak kent veel overeenkomsten met een aantal moorden uit het verleden. De vraag rijst of er een seriemoordenaar actief is.

Tijdens de bloedstollende zoektocht naar de moordenaar vindt Britta het dagboek van haar oudoom Otto Mahler. Ze duikt in zijn schimmige verleden, dat teruggaat naar het begin van de Tweede Wereldoorlog. Britta’s onderzoeken wekken de interesse van een machtige organisatie die geweld niet schuwt om haar belangen veilig te stellen. Welk plan probeert de groepering geheim te houden?

Als haar verbroken relatie een verrassende wending neemt, moet Britta de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

De auteur:

Fedor de Groot (1967) schrijft thrillers in de geest van Clive Cussler: leerzaam, spannend en met een vleugje geschiedenis. Zijn debuutthriller 'Sønderho' behaalde de derde plek bij de publieksfavorieten in de VN Thrillergids. De eerste druk was al na tien weken uitverkocht. 
In zijn tweede thriller 'Novitsjok' is het hoofdthema de overbevolking van de aarde. 'Novitsjok' stond op de shortlist voor  de Thrillzone Thrilleraward 2022. Fedor woont in Den Hoorn (Z-H) met zijn vrouw en hond.

Missoula koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:
webshop Godijn Publishing Wil je een gesigneerd exemplaar? Vermeld dit dan in het winkelmandje bij OPMERKINGEN.

Boekgegevens:

Titel: Missoula
Auteur: Fedor de Groot
Genre: literaire thriller 
Uitgave: paperback, 385 pagina’s
Uitgever: Godijn Publishing, februari 2023
ISBN: 9789464640861
NUR: 305
Met dank aan Godijn Publishing voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Godijn Publishing)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.