dinsdag 14 februari 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'De verloren dromen van Valeria' geschreven door Aline van Wijnen

 Door het lot komt Valeria voor een onmogelijke keuze te staan, maar welk pad is juist?



De verloren dromen van Valeria

Een ontroerend liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Russische revolutie en de nasleep daarvan.

Petrograd, 1914. De jonge gravin Valeria Vygotski maakt zich op voor een societybal. Ze is al jaren verliefd op de knappe vorst Vladimir Zabolotski en die liefde is wederzijds. Maar omdat er een wereldoorlog is begonnen, moet hij zijn dienstplicht vervullen voordat ze zich kunnen verloven. De geliefden gaan ervan uit dat zijn verblijf aan het front van korte duur zal zijn. Na enkele zware oorlogsjaren en de daaropvolgende communistische revolutie worden Valeria’s brieven echter niet meer beantwoord en na verloop van tijd is er ook van Valeria en haar familie geen spoor meer te bekennen. De bolsjewieken hebben de Russische adel als bevolkingslaag bijna helemaal uitgeroeid. Wat is er met haar gebeurd en zullen de twee geliefden elkaar ooit weer zien?

Amsterdam, 2019. Journaliste Tara is teleurgesteld in haar werk en ook haar relatie met de getrouwde Xavier vindt ze niet iets om trots op te zijn. Wanneer ze de Hermitage in Amsterdam bezoekt om over de expositie ‘Juwelen!’ te schrijven, valt haar oog op de baljurk van gravin Valeria Vygotski. Wie was deze vrouw en wat is er later van haar geworden? Die vraag laat Tara niet meer los en ze besluit naar Sint-Petersburg te reizen om onderzoek te doen. Dat dit uitgerekend de stad is waar haar eigen moeder al jaren woont, speelt wellicht ook een rol bij haar fascinatie voor het onderwerp. En terwijl ze zich laat meeslepen door het intrigerende verhaal van twee mensen in de maalstroom van de geschiedenis, gaat ze ook anders naar haar eigen levensverhaal kijken.



De auteur:

Aline van Wijnen debuteerde in 2016 met de roman Halsoverkop nadat ze een schrijfwedstrijd had gewonnen. Haar tweede boek was het goed ontvangen Liefde met gebruiksaanwijzing. Bestemming geluk was haar derde feelgoodroman. Naast het schrijven werkt ze als administratief medewerker bij een bedrijf in luxeartikelen. Aline woont in Almere met haar man.

Eerder las ik van Aline van Wijnen:

De verloren dromen van Valeria koopt u bij (de webwinkel van) uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: De verloren dromen van Valeria
Auteur: Aline van Wijnen
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 400 pagina’s
Uitgever: Boekerij, februari 2023
ISBN: 9789022595794
ISBN: 9789402319088 (eBook)
NUR: 301
(bron info: Boekerij)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.