woensdag 22 februari 2023

Vandaag in de schijnwerpers: 'Sproet' geschreven door Isabel De Clercq

 Alledaagsheid verheven tot schoonheid


Sproet

De korte verhalen van Isabel De Clercq geven kleur aan de alledaagsheid van het bestaan. Hesp bestellen in de supermarkt, clandestien binnenglippen in een hotel, een charmante ober je man zien verleiden … Isabel tovert ogenschijnlijk banale gebeurtenissen om tot virtuoze pareltjes of hilarische filmscènes.

Maar let op. Net wanneer ze je luidop aan het lachen heeft gekregen, slaat de toon om. Weemoed, angst, verdriet: ook zij moeten bezworen worden.

Lees. Laat je bij je nekvel grijpen. En geniet.

Voor mij, Isabel, sta je naast Van Kooten en Carmiggelt. Maar dan vrouwelijk en met een frankere teut. - Wim Mertens

Isabel De Clercq schrijft intrigerende verhalen over banale en absoluut niet-banale gebeurtenissen in haar leven. Haar stukjes zijn soms zo verrassend kort dat je dubbel zoveel tijd nodig hebt om ze te laten bezinken. Je herleest ze nog eens en pas na een derde keer begrijp je waarom ze je zo ontroerd hebben. Soms kan je niet anders dan lachen, bij andere krijg je tranen in de ogen. Als je Sproet neerlegt, heb je meteen zin om het opnieuw te lezen.
 - Luckas Vander Taelen over ‘Sproet’

De auteur:

Isabel De Clercq (1968) studeerde Romaanse Filologie. Na een carrière aan het Universitair Centrum voor Talenonderwijs van de UGent en bij Wolters Kluwer België, is ze nu keynote speaker en consultant. Ze adviseert bedrijven bij hun zoektocht naar duurzaam werk en verspreidt haar kennis met boeken, blogs en podcasts. 

Sproet koopt u bij uw lokale boekhandel of bij:

Boekgegevens:

Titel: Sproet
Auteur: Isabel De Clercq
Genre: korte verhalen
Uitgave: hardcover met omslag, 160 pagina’s
Uitgever: Uitgeverij Ertsberg, december 2022
ISBN: 9789464369861
NUR: 402, 740
Met dank aan Uitgeverij Ertsberg voor het toezenden van een recensie-exemplaar.
(bron info: Uitgeverij Ertsberg) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.