dinsdag 3 juni 2014

'De politieman van de paus' ~ Guido Eekhaut

Voorjaar 1899.
Carlo dela Siena, de politieman van de paus, wordt door kardinaal Colonna verzocht naar Brussel te reizen, om daar een geval van pedofilie op te lossen. Priesters en bisschoppen lijken betrokken, de kerkelijke overheid wil de zaak sussen. Wanneer ook nog de primaat van Belgiƫ wordt vermoord, maakt Carlo vijanden die hij zich niet kan veroorloven. Geholpen door het nichtje van Colonna en een Belgische detective, duikt hij onder in de schaduwrijke complotten van het Vaticaan.


Guido Eekhaut is een gevierd en bekroond auteur die reeds vele succesvolle publicaties op zijn naam heeft, auteur van meer dan een handvol verhalen, ooit zowel cultuurfilosoof als journalist, reiziger in de anti-tijd en in wereldsteden, bewoner van een middeleeuwse stad in het hart van zijn vaderland. Zijn roman Absinth werd in Vlaanderen bekroond met de Knack hercule Poirot prijs voor beste thriller.

Vandaag ontving ik een recensie-exemplaar van Uitgeverij Link.
Het lijkt me een goed boek! Recensie volgt.

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.