vrijdag 27 juni 2014

Nog te lezen: Inside/Outside van Jan Nieuwenhuis


Omschrijving:
Een bewaarder in de Bijlmerbajes komt in de problemen. Zijn pogingen om een oplossing te vinden lopen uit op een nachtmerrie.
In Londen wordt er een aanslag op hem gepleegd. Hij heeft geen idee waarom, wel weet hij dat kort daarna iedereen jacht op hem maakt: de IRA, Albanese huurmoordenaars en de Engelse politie.
Door een groot improvisatievermogen blijft hij een tijdlang uit de handen van zijn achtervolgers, maar het net sluit zich. Dan komt er hulp uit onverwachte hoek. Maar of dat de redding voor hem is?


ISBN 978-90-8660-219-3
Aantal pagina’s 348
Verschenen 15-6-2013 Uitgeverij Ellessy
Ellessy crime

Jan Nieuwenhuis: 
Jan Nieuwenhuis werd op 13 november 1953 in Apeldoorn geboren heeft daar het Gemeentelijk Gymnasium bezocht. Daarna studeerde hij Nederlandse Taal- en Letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Tijdens zijn studie is hij als docent in het Huis van Bewaring De Schans (onderdeel van de Bijlmerbajes) gaan werken. Ook na zijn studie bleef hij bij Justitie werken als docent in de gevangenis voor beperkt gemeenschapsgeschikten (een extra beveiligde gevangenis) in de Bijlmerbajes en als onderwijstherapeut in de Tbs-kliniek De Singel. In totaal werkte hij 24 jaar in het gevangeniswezen en hij heeft zijn ervaringen in zijn boek Inside/Outside kunnen verwerken.
Daarnaast werkte hij bij Vluchtelingenwerk Amsterdam als voorlichter.
Sinds 2002 werkt hij als studentendecaan en coördinator topsport bij de Vrije Universiteit.
Er zijn twee toneelstukken van hem uitgegeven bij de Toneelcentrale. Hij is redacteur/eindredacteur geweest bij Wordt Vervolgd, maandblad van Amnesty International en schrijft momenteel voor PINT-Nieuws, een blad over speciaalbier.
Hij is acteur bij theatergroep Dagwerk en bestuurslid van het Amsterdams Centrum voor het Amateurtoneel.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.