zaterdag 14 juni 2014

Nog te lezen: 'Schaduwvriendin' van Christine Drews

Niemand had de jonge vrouw gemist. Niemand had gemerkt hoe ze worstelde met haar leven, emt haar lot en met haar schuld. Alleen zij had het gemerkt en ze had haar uiterste best gedaan om haar enige vriendin te redden.
Het was haar niet gelukt.

Moe ging ze aan de voet van de boom zitten en ze keek naar de bosgrond voor haar. Ze nam wat aarde in haar hand en liet het in gedachten verzonken door haar vingers weglopen.
Opeens kromp ze in elkaar.


Het leven van de pas verhuisde Katrin Ortrop is één grote chaos. Haar man Thomas is alleen maar bezig met zijn werk, hun zoontje Leo kan niet aarden op zijn nieuwe school. Ze is dan ook blij als ze Tanja ontmoet, de moeder van een van Leo’s klasgenootjes. Tanja begrijpt haar, en hun vriendschap is al snel een onmisbaar onderdeel van Katrins leven.
Als plotseling Katrins vader overlijdt en Leo op de dag van de begrafenis ziek is, biedt Tanja aan om op te passen. Maar op het afgesproken tijdstip brengt ze Leo niet terug, en dat is het begin van een ware nachtmerrie. Tanja is nergens meer te vinden – en Leo ook niet. Al snel blijkt alles wat Tanja aan Katrin heeft verteld één grote leugen. Wie is Tanja nu echt? En waar is Leo?  


 De auteur: 
Christine Drews studeerde psychologie en werkt als scenarioschrijver voor film en tv. Schaduwvriendin is haar thrillerdebuut, waarmee ze een succesvolle tweede carrière begon.
Bovendien was ze betrokken bij de productie van enkele comedyseries.

Schaduwvriendin

Auteur: Christine Drews
Genre: literaire thriller
Uitgave: paperback, 304 pagina's
Uitgeverij De Fontein, mei 2014
ISBN 978 90 32514 20 4
Ook als Ebook verkrijgbaar.

Originele titel: Schattenfreundin
Vertaald door Ans van der Graaff


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.