vrijdag 27 juni 2014

Nog te lezen: Lichthemel van Mons Kallentoft

In een bejaardentehuis waar de zorg te wensen overlaat wordt de 79-jarige Konrad Karlsson dood aangetroffen hangend aan het snoer van de alarmknop boven zijn bed. Alles wijst op zelfmoord maar als Malin Fors de zaak op zich neemt blijkt dat Konrad ondanks zijn kwaaltjes juist vol levenskracht zat. Haar vermoedens over Konrad worden versterkt door de autopsie. Malin zoekt naar aanwijzingen maar niets lijkt te kloppen en de gegevens die ze verzamelt zijn tegenstrijdig. Zou iemand baat hebben bij de dood van deze zieke oude man? En zo ja volgen dan nog meer moorden? Lichthemel is het vervolg op Engelwater en het tweede deel in de serie over inspecteur Malin Fors volgens velen het beste werk van Mons Kallentoft tot nu toe.

Mons Kallentoft:
  
Mons groeide op in een arbeidersgezin in de Zweedse provinciestad Linköping. Boeken waren een zeldzaam verschijnsel in zijn huis, in plaats daarvan bracht hij zijn tijd door met voetbal en ijshockey. Hij ontdekte op zijn veertiende de wereldliteratuur toen hij door een ernstige sportblessure het bed moest houden. Na omzwervingen over de hele wereld keert Mons Kallentoft met de Malin Fors-serie terug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.