woensdag 17 juni 2015

Ik las: 'In vuur en vlam' - Lisa Unger - - Wat als liefde alles verwoest?


In vuur en vlam

Ian Paine is sinds zijn jeugd op de vlucht. Als kind wilde hij alleen maar iemand anders en ergens anders zijn. Om de pijn te verzachten vluchtte hij in alcohol, drugs en tonnen junkfood - tot hij écht iemand anders was. Maar Ian had geluk. Hij slaagde erin te ontsnappen en werd een succesvolle bestsellende striptekenaar in New York City.

En hij heeft Priss. Ze is alles wat hij niet is: krachtig, verleidelijk, mooi. Gevaarlijk. Priss lost de problemen op die Ian zelf niet aankan, maar tegelijk blijft ze zijn verslavingen voeden. Alles komt in een stroomversnelling terecht wanneer hij de lieve, mooie Megan ontmoet. Voor haar wil hij zijn leven veranderen. Maar Priss houdt niet van verandering. Verandering maakt haar boos. En als Priss boos is, gebeuren er vreselijke dingen...

Begin deze maand verscheen In vuur en vlam: de nieuwe psychologische thriller van bestsellerauteur Lisa Unger. Volgens de pers is het één van haar beste boeken tot nu toe en daarom wilden WPG Uitgevers België dit graag door een aantal boekenbloggers laten lezen!

Ik ben de tweede blogger die een recensie plaatst voor deze blogtour.

Het verhaal wordt verteld door Ian. Hij is zijn duister verleden ontgroeid en het lijkt alsof hij zijn plekje in deze wereld heeft gevonden, maar niets in dit boek is wat het lijkt.
Ondanks zijn succes wordt hij steeds teruggetrokken door de minder zonnige kanten van zijn persoonlijkheid, ook door Priss.
De plaats waar hij opgroeide speelt een grote rol in dit verhaal.
'The Hollows had zo'n perfecte valstrik voor me opgeworpen dat het bijna lachwekkend was. Bijna.' (blz. 360)

Tijdens het hele verhaal stelde ik mezelf de vraag of Priss wel écht bestaat, of dat het een hersenspinsel van Ian is. Maar wanneer iemand in iemands beleving bestaat, is deze dan echt of niet?

Het bovennatuurlijke komt om de hoek kijken in deze psychologische thriller over liefde.
Liefde tot in het extreme.
Lisa Unger heeft een prettige schrijfstijl waardoor je het boek vlot kunt lezen. Soms springen we even mee terug in de tijd maar dat is niet hinderlijk. Ik wist meteen in welk stukje van Ian's leven ik beland was.
De auteur heeft een heleboel onderwerpen aangehaald in het verhaal, zoals postnatale depressie, kindermishandeling en verslaving aan drugs, alcohol en fastfood. Deze onderwerpen passen helaas helemaal in deze tijd waarin we nu leven. Ze laat bovendien heel duidelijk zien hoe men zich soms op het smalle randje langs de afgrond naar krankzinnigheid begeeft.

Deze psychologische thriller is een ware page-turner. Je zit op het puntje van je stoel terwijl je dit angstaanjagend verhaal leest.
'In vuur en vlam' is een aanrader, zeker wanneer je denkt dat je alles wel gelezen hebt wat met liefde te maken heeft.

Ik heb dit boek graag gelezen.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Hier kun je de data zien waarop de andere deelnemende bloggers hun recensie plaats(t)en.

Over de auteur:

Lisa Unger werd geboren in Connecticut, maar groeide op in Nederland, Engeland, New Jersey en New York. Voor ze zich volledig aan het schrijven wijdde werkte ze in de uitgeverswereld. Van haar boeken, die in meer dan 26 landen verschijnen, werden wereldwijd miljoenen exemplaren verkocht. Lisa Unger woont met haar gezin in Florida.

MEER DAN 2 MILJOEN BOEKEN VERKOCHT VERTAALD IN 26 TALEN GOODREADS CHOICE AWARDS: BEST BOOK (NOMINATIE) INTERNATIONAL THRILLER WRITERS: BEST NOVEL (FINALIST) PRIX POLAR INTERNATIONAL (FRANKRIJK): CRIME AWARD (FINALIST)
(info: Uitgeverij Manteau)

Boekgegevens:
Titel: In vuur en vlam
Auteur: Lisa Unger
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 blz.
Uitgeverij: Manteau, mei 2015
ISBN: 978 90 22331 64 4
ISBN: 978 94 60414 78 7 (e-book)
NUR: 330


2 opmerkingen:

  1. Van Lisa Unger heb ik een paar boeken gelezen, deze nog niet, maar altijd goed voor heerlijke spannende ontspannende uurtjes!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.