maandag 1 juni 2015

Recensie: Red jezelf - Kelly Braffet


Red jezelf
(op de cover – Een bloedstollende thriller over familiegeheimen en het maken van keuzes)

Patrick Cusimano staat voor een verschrikkelijke keuze: zijn vader is dronken thuisgekomen en bekent dat hij een kind heeft doodgereden. Moet hij zijn vader aangeven of net doen of er niets is gebeurd? Welke beslissing Patrick en zijn broer Mike ook nemen, het zal hun toch al gebroken gezin helemaal verwoesten.

Verna Elshere wordt meegesleurd in het duistere, nieuwe leven van haar zus Layla. Layla was vroeger het perfecte christelijke meisje, maar ze ging twijfelen aan al haar overtuigingen toen haar strenggelovige vader haar dwong een kruistocht te leiden tegen haar eigen school. Nu Layla alles doet wat God en haar vader verboden hebben, raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling. Verna moet de moeilijkste keuze maken: redt ze zichzelf, of de persoon van wie ze het meeste houdt?

Als de levens van deze jongeren elkaar kruisen, leidt dat tot een ijzingwekkende confrontatie waarbij loyaliteiten worden verloochend, angsten blootgelegd en geheimen onthuld.

Ik las deze thriller en dit is mijn leeservaring:

De cover, de titel en de ondertitel beloven nogal wat! 

Dit verhaal is door de auteur neergeschreven met haar prettige schrijfstijl, waardoor het lekker leest.
Het verhaal komt weliswaar langzaam op gang, maar je krijgt hierdoor ook de kans om de personages te leren kennen.
Ik had hier en daar de neiging om een van de personages aan haar/zijn jas te trekken om tegen te houden of om een van hen te waarschuwen voor wat er staat gebeuren want zowel Patrick als Layla en Verna hebben problemen en hebben zeker hulp nodig.

De verhaallijnen wisselen elkaar af op een prettige manier, het klopt allemaal.
Het is niet de spanning waardoor je geboeid door blijft lezen, maar meer de schrijfstijl; het realistisch geschreven en onderhoudende verhaal.
Ik had verwacht dat er meer spanning in zou zitten. Dat gemis is goedgemaakt door een onverwacht en toch nog spannend einde en de prettige schrijfstijl van Kelly Braffet.   

Ik heb het boek graag gelezen.

Over de auteur:

Kelly Braffet woont in New York met haar man, schrijver Owen King. Red jezelf werd unaniem lovend ontvangen door pers en publiek. Kelly houdt van karamel, alles wat zacht en donzig is, en van gestreepte dingen. Ze houdt niet van passievruchten, sneeuw of het gevoel van je arm als je bloeddruk wordt gemeten.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Red jezelf
Auteur: Kelly Braffet
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 384 pagina's
Uitgever: The House of Books, 2015
ISBN: 978 90 443 4625 1
ISBN: 978 90 443 4626 8 (e-book)

NUR 332

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.