vrijdag 12 juni 2015

Ontvangen: Taal uit de zaal - Mark Teurlings - Karakter Uitgevers

Taal uit de zaalHilarische uitspraken en taaleigenaardigheden uit de rechtszaal

Mark Teurlings heeft een advocatenkantoor in Amsterdam en brengt vele uurtjes door in de rechtszaal, daarnaast zit hij als advocaat regelmatig met zijn neus in de wetboeken . Rechtsspraak is een namelijk een secure en minutieuze aangelegenheid. Toch slaan rechters, verdachten, maar ook advocaten maar al te vaak de taalkundige plank mis.

'Taal uit de zaal' is een door Teurlings opgetekende verzameling taalmissers en taaleigenaardigheden die hij heeft gehoord in de rechtszaal. Het boek bestaat uit verschillende op thema of onderwerp ingedeelde hoofdstukken. Denk daarbij aan echtscheidingen, faillissementen, vergunningen, contracten, diefstal, mishandeling, fraude, etc. Daarnaast bevat het een spreekwoorden, gezegden en uitdrukkingen die uit de juridische wereld voortkomen, of die aan de rechtspraak zijn gelieerd. Bijvoorbeeld: voor het hekje staan, op de rol staan, het recht in eigen hand nemen, etc.

Dat wil je als liefhebber van thrillers en detectives toch niet missen?
Een leuk klein boekje voor in je tas.

2 opmerkingen:

  1. Zou een cadeautje kunnen zijn! Lijkt me een erg leuk boekje, alleen al de titel spreekt tot de verbeelding!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.