zondag 21 juni 2015

Ontvangen: 'De kadewachter' de nieuwe roman van Eric Bos - Een Venetiaans mysterie


De kadewachter – een Venetiaans mysterie

Een succesvolle thrillerschrijfster vertrekt een paar dagen naar Venetië om daar de Italiaanse vertaling van haar boek te promoten. Het verblijf wordt verlengd vanwege een nieuw optreden. Om de tijd te doden zwerft ze door het labyrint van de stad. Ze bezoekt musea en andere trekpleisters en leert Venetië kennen als een stad van kunst, opera, literatuur en film. Maar ze is ook op zichzelf teruggeworpen, voor ze het weet heeft een raadselachtige confrontatie met haar dood gewaande geliefde plaats. En welke mysterieuze rol speelt de zaakwaarnemer van de Italiaanse uitgeverij in dit alles?

De kadewachter is een eigentijds verhaal over rouwverwerking en mysterie in een stad die symbolisch verbonden is met de dood. Het schetst Venetië als een melancholieke stad. Door al het water om haar heen denkt de schrijfster geregeld terug aan de grachten in haar woonplaats Amsterdam waar jaren geleden een ingrijpend drama plaatshad. Intussen stijgt het water in Venetië met de dag tot de beruchte overstroming, de ‘acqua alta’, plaatsheeft.

De auteur:

Eric Bos is kunstcriticus en docent kunstgeschiedenis. Eerder schreef hij het niet bij Uitgeverij Passage verschenen boek 'De trouwe nimf', een prachtige roman waarin het 18de-eeuwse Venetië een rol speelt.
In de Weense roman Tafeldans (Uitgeverij Passage, Groningen 2013) verweeft hij geschiedkundige feiten, kunsthistorie en mythologie met elkaar in een met verve geschreven verhaal. Mooi, spannend en filmisch verteld. Het resultaat is een indrukwekkende historische roman waarin een zo levendig beeld van Wenen wordt opgeroepen dat de lezer het gevoel krijgt dat hij er bij is.
De vele culturele achtergronden van Venetië spelen een mooi subtiele achtergrond in De kwadewachter (2015), een spannende roman rond dood en verwerking daarvan, die speelt in een mysterieus geportretteerde lagunestad
Kijk ook op zijn website: www.visualia.nl

Boekgegevens:
Titel: De kadewachter
Auteur: Eric bos
Genre: roman
Uitgave: paperback, 128 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Passage, juni 2015
ISBN: 978 90 54523000
NUR: 301

Omslag: Myrthe Heuzinkveld

4 opmerkingen:

  1. Bij spanning en Venetië denk ik meteen aan de romans van Donna Leon, met politiecommissaris Guido Brunetti in de bedachtzame hoofdrol. Dus (zoals altijd) ben ik nieuwsgierig naar jouw leeservaring van De kadewachter met Venetië als decor. Veel leesplezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank je voor deze reactie. Ik vond het ook een mooie combinatie, daarom wil ik het boek graag lezen. Mijn recensie volgt hier. Warme groet.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.