maandag 22 juni 2015

Recensie: 'Zielsverbond' van E. le Noire - Deel 1


Zielsverbond

Waar gaat het verhaal over?

Lily wordt wakker in het ziekenhuis. Het enige wat ze zich nog herinnert, is dat ze net verhuisd is en in een bar werkt. Nadat ze ontslagen is uit het ziekenhuis, blijkt echter dat ze al drie maanden op haar nieuwe adres woont. Het is een merkwaardig huis waar vreemde dingen gebeuren. De televisie en de lampen gaan vanzelf aan en uit en ze heeft vreemde dromen over een aantrekkelijke man.
Ze ontmoet Sam, die vervolgens verdwijnt. Dan ontmoet ze Vince, die ook verdwijnt. En dan wordt Kevin, een vriend van haar, vermoord. Wanneer ze vervolgens Vayo ontmoet, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Vayo's familie is nogal merkwaardig en Lily's familie wil niet dat ze met Vayo omgaat. Wat voor geheimen houden ze verborgen voor Lily? En zal Vayo bij haar blijven of overkomt hem ook iets ergs?

Wordt vervolgd...


'Zielsverbond' is een spannend Fantasy/Young Adult-verhaal. Op de omslag zie je twee personen, de ene blond tegen een fleurige achtergrond, de ander donker tegen een onheilspellende achtergrond. Ze zijn samengebracht tot één persoon! Hierdoor werd ik benieuwd en ging ik het boek lezen. 

Ik werd niet teleurgesteld in mijn verwachtingen; het is een verhaal dat me bleef boeien. Soms spring je mee terug in de tijd, maar dat wordt goed aangegeven zodat dat geen problemen op gaat leveren voor de lezer.
Het is een drukte van belang door alle personages die ik tegenkwam in het verhaal en dat was soms wat verwarrend. Maar ik ging gewoon door met lezen en de rust keerde terug. Nou ja... rust is wat veel gezegd in dit boek waar moord en doodslag en geheimzinnige gebeurtenissen aan de orde van de dag zijn.
Het eerste en laatste hoofdstuk zijn hetzelfde, maar het past in het verhaal. Bijzonder knap gedaan!

Het voorlaatste hoofdstuk heeft een open einde en dat zat me helemaal niet lekker. Het was helemaal niet af en ik voelde me niet voldaan. Ik ben zeker benieuwd naar deel 2 waarvan ik het eerste hoofdstuk achterin het boek als extraatje heb kunnen lezen.

Bestel dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Over de auteur:

Eva le Noire (pseudoniem) werd geboren in Gelderland. Enkele jaren later verhuist het gezin naar het zuiden van het land, waar ze nog steeds woonachtig is.
Op jonge leeftijd werd al duidelijk dat ze erg creatief was; tekenen, schilderen, knutselen en schrijven deed ze het liefst. Toen ze negen jaar oud was, schreef ze haar eerste lange verhaal met potlood in een Disney-dagboekje.
Ze begon met het schrijven van haar eerste manuscript Zielsverbond toen ze tweeëntwintig was. Toen wist ze het zeker: schrijven is wat ik wil doen. En sindsdien is ze er niet meer mee gestopt.

Kijk op haar website: www.e-lenoire.weebly.com voor meer informatie.

Boekgegevens:
Titel: Zielsverbond
Auteur: Eva le Noire
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgave: paperback, 463 bladzijden
Uitgever: De Graveinse Abeel
ISBN: 978 94 62600 20 1
NUR: 285


Ook als groteletterboek verkrijgbaar
ISBN: 978 94 62600 77 5

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.