woensdag 17 juni 2015

Ontvangen: 'De veteraan' - Johan Faber


De veteraan

Het afgelegen dorpje Neerloo wordt opgeschrikt door de verdwijning van de veertienjarige Mieke Nanninga. Al snel gaat de verdenking uit naar de Afghanistanveteraan Meindert Oosting, die aan de rand van het dorp een teruggetrokken bestaan leidt. Mieke was de enige met wie hij een vriendschapsband had.

Heeft Meindert iets te maken met Miekes verdwijning? Naarmate de geruchten toenemen en het dorp zich tegen Meindert keert, komen ook de herinneringen aan de militaire missie terug. Wat is er precies gebeurd in Afghanistan? Wat heeft de als oorlogsheld teruggekeerde Meindert daar gewonnen, en wat heeft hij verloren? Terwijl de breekbare relatie tussen de held en het meisje stukje bij beetje wordt blootgelegd, raakt Meindert steeds meer in het nauw en lijkt zijn ondergang onafwendbaar.

De veteraan is een aangrijpende, verrassend actuele roman over heldendom, eenzaamheid en verboden vriendschap; over de drang naar verlossing en een oorlog die nooit eindigt.

Over de auteur:Johan Faber (1970) is schrijver en journalist.
Hij publiceerde onder meer in Rails, Esquire, De Pers, De Muur, Hollands Diep en de Volkskrant. In de eerder verschenen boeken Het Mysterie Marco (2004) en San Marco (2006) verdiepte Faber zich in respectievelijk de jonge Ajacied en de bondscoach Marco van Basten. Ook verscheen van zijn hand Alpe d’Huez (2007), een biografie van ‘de Nederlandse berg’. Wat bezielde Volkert van der G.? (2008), over de moordenaar van Pim Fortuyn, is zijn meest recente boek.

© Foto: Anja van Wijgerden

Boekgegevens:
Titel: De veteraan
Auteur:Johan Faber
Uitgave: paperback, 256 pagina's
Uitgever: Nijgh & Van Ditmar, april 2015
ISBN: 9789038898612
ISBN: 9789038898605 (e-book)
NUR: 301

2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.