maandag 8 juni 2015

Recensie: De Roof - Daniel Silva

De Roof
Het veertiende deel van de succesvolle Gabriel Allon-serie!

Gabriel Allon is in Venetië bezig met het restaureren van een oud kunstwerk, als hij een urgente oproep van de Italiaanse politie krijgt. Julien Isherwood, een excentrieke Londense kunsthandelaar en een vriend van Gabriel, dacht bij een bezoek aan het Comomeer een potentiële cliënt te treffen. In plaats daarvan vond hij een op gruwelijke wijze vermoorde man, en wordt hij nu gezien als hoofdverdachte.

Om zijn vriend te redden moet Gabriel de werkelijke dader vinden. Bovendien moet hij een wereldberoemd schilderij van Caravaggio opsporen dat al jaren vermist is en dat iets met de moord te maken zou kunnen hebben.

Zijn zoektocht loopt uit op een jacht die hem door heel Europa voert, van het Louvre in Prijs tot het Van Gogh Museum in Amsterdam...

Bekijk hier de originele boektrailer.

'De Roof' was het eerste boek dat ik las uit de Gabriel Allon-serie.
Deze eerste kennismaking vormde geen enkele belemmering om te kunnen genieten van een spannende wereldreis door de kunstwereld, vergezeld door gevallen van spionage, intrige, gesjoemel in de bankwereld en inlichtingendiensten uit diverse landen. Wat een avontuur was het!

De personages zijn duidelijk beschreven en je kunt dit boek rustig als eerste uit de serie lezen, dat vormt geen enkel probleem.
Gabriel Allon wordt door de auteur zowel als privé-persoon met alle huishoudelijke probleempjes als restaurateur en ook als agent van de Israëlische geheime dienst samengebracht tot een hoofdpersoon die fantastisch is. Die man heeft wat in zijn mars! James Bond zou jaloers kunnen worden...

Als lezer kun je werkelijk genieten van de proloog, gevolgd door vijf delen elk met een titel die gerelateerd is aan de kunstwereld.
Elk deel is weer onderverdeeld in korte hoofdstukken met als titel een naam van een plaats in de wereld waar het verhaal zich op dat moment afspeelt. Het boek leest als een trein en het verhaal heeft een prachtig einde!
Zo leerde ik dat Ciaroscuro -de titel van deel een- het Italiaanse woord is voor clair-obscur. Dat is een techniek uit de schilderkunst waar licht- en donkertinten sterker worden uitgebeeld dan ze in werkelijkheid vaak zijn. Ook leerde ik dat Caravaggio een kunstenaar was die deze techniek gebruikte. Dat wat ik niet weet, zoek ik altijd meteen op omdat ik wil kunnen begrijpen wat ik lees.

'De Roof' heb ik graag gelezen!Daniel Silva werd geboren in Michigan en groeide op in Californië. Tijdens zijn studie Internationale betrekkingen werd hij benaderd door United Press International met de vraag of hij de Nationale Democratische Conventie van 1984 wilde verslaan, en voor hij het wist was hij fulltime journalist. Uiteindelijk werd hij correspondent van het Midden-Oosten en de Perzische Golf met als standplaats Caïro. Toch bleef het zijn droom om schrijver te worden, en in 1997 verscheen zijn debuut – dat meteen een groot succes was. Sindsdien heeft hij vele bestsellers geschreven, die in meer dan dertig landen worden uitgegeven. Hij woont in Florida met zijn vrouw en hun twee zoons.
Hier kun je een interview beluisteren met Daniel Silva over zijn werk.
Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: De Roof
Auteur: Daniel Silva
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 448 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, 12 mei 2015
ISBN: 978 90 34754 72 1
ISBN E-book: 978 94 02508 79 6
NUR: 330
Originele titel: The HeistVertaling: Angela Knotter

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.