vrijdag 5 juni 2015

Recensie: Aangetast - Dossier Metselaer I van Loes den Hollander

Aangetast – Dossier Metselaer I

Tien jaar nadat Lieve Colijn werd geschept door een auto en dit niet overleefde, worden de dader van dit ongeluk en de vader van Lieve opgeschrikt door bedreigingen en beschuldigingen die hen erg kwetsbaar maken. Er ontwikkelt zich een duistere en onaangename strijd die consequenties heeft voor persoonlijke en zakelijke relaties.

Niemand weet wie de belager is, maar het is duidelijk dat deze moet worden gestopt voordat de volledige waarheid over het ongeluk dat Lieve het leven kostte bekend zal worden. Want deze waarheid is een beerput die beter gesloten kan blijven.

Een indrukwekkend aantal van bijna 1 miljoen exemplaren van de boeken van Loes den Hollander zijn inmiddels verkocht. Een bijzonder productief schrijfster, met boeken die smaken naar meer. Ook 'Aangetast' is hier geen uitzondering op.
Voor het eerst schrijft ze een thriller in twee delen: Dossier Metselaer., waarvan dit het eerste deel is.

Loes den Hollander heeft een geschiedenis geschreven die mijn aandacht vanaf de proloog gevangen wist te houden. Een mooie cover waarvan de keuze duidelijk werd na het lezen van het boek.
Door de vlotte schrijfstijl en de korte zinnen die deze auteur gebruikt is het wederom een toegankelijke thriller geworden. Dat ben ik van haar gewend. Goed te lezen door iedereen, zonder moeilijke woorden waar dat ook niet nodig is.

Het boek is onderverdeeld in vier delen, waarvan de aandacht in het eerste en derde deel uit gaat Matthias, Gideon en Rifka. Deel 1: 'De oorzaak' , is een eerste kennismaking met deze personages. Hier voelde ik vooral het onderlinge wantrouwen, maar ook de angst voor; 'wat als...' is voelbaar.
Deel 2: ' De bijzaak' is geheel gewijd aan Tamara en dat blijkt niet zonder reden zo te zijn. Tamara begint hier duidelijk te worden als personage. Het is een heel bijzonder deel dat het verdient om apart neergezet te worden. 'De bijzaak' krijgt aandacht!
'Hoe is het mogelijk dat je zo hard kunt huilen om iets wat niet komt? Hoe kun je iets wat er nooit is geweest zo erg missen?' Op dat moment ging mijn hart uit naar haar, naar deze Tamara.
In deel 3: 'De noodzaak' worden de onderlinge relaties en de achtergronden meer uitgediept. Ik las hier de reden waarom iets plaatsgevonden heeft en was daar soms helemaal niet verbaasd over! 
Ik vraag me nu af: hebben we het laatste gezien van Marcia van Weert?
Rifka mag dit eerste deel van het verhaal Dossier Metselaer afsluiten in deel 4: 'De hoofdzaak'. Dit deel wordt afgesloten met woorden uit de proloog; 'Hij gaat eraan.'

'Aangetast – Dossier Metselaer I' is een boeiend verhaal, met veel inzicht in de menselijke geest waardoor het soms ook een gruwelijk verhaal wordt. Ik kijk uit naar Dossier Metselaer II waarin de ontknoping plaats zal vinden. Ik ben enorm benieuwd...

Voor de lezeressen van vrouwenbladen is Loes den Hollander beslist geen onbekende: zij won in 2001 de verhalenwedstrijd van Libelle met haar verhaal 'Loslaten'. De redactie van Libelle was zo gecharmeerd van dit verhaal, dat men besloot om in 2004 een zomerpocket uit te brengen met twee andere verhalen van haar hand. In 2005 herhaalde dit zich en verscheen er opnieuw een zomerpocket, met haar spannende verhaal 'De verkeerde moeder'.
http://www.loesdenhollander.nl

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens
Titel: Aangetast – Dossier Metselaer I
Auteur: Loes den Hollander
Genre: thriller
Uitgave: paperback, 336 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., 2015
ISBN: 978 90 452 0660 8

Ook als e-book leverbaar

5 opmerkingen:

 1. Dank voor de mooie recensie. Maar wie is Maria van Weert?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je reactie, Loes :-) Ik ben ook benieuwd wie Marcia van Weert met dit alles te maken heeft!

   Verwijderen
 2. Mooi recensie heb je weer geschreven! (Echt een gave vind ik dat!)
  Mijn lijstje word langer en langer want deze gaat er ook bij op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Is er ook een deel 3 van het Dossier Metselaer?
  Ik heb deel 1 en 2 in een ruk uitgelezen en hoopte op een deel 3, maar ik kan niks vinden.

  BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.