zondag 7 augustus 2016

Ontvangen: 'Van Scylla in Charybdis', geschreven door Tim Boon

Liefde en leed in een door extreem-rechts ontwrichte samenleving

Van Scylla in Charybdis  

Yann studeert geschiedenis aan de universiteit van Avignon.
Wanneer zijn beste vriend hem op een avond meelokt naar een bijeenkomst in het amfitheater van Orange, neemt het leven van Yann een drastische wending. De Rooms-Katholieke Kerk in Frankrijk sluit zich aan bij extreem-rechts onder het mom van de bescherming van de westerse waarden, die hun oorsprong kennen in de kerkelijke leer. 

Terwijl het eens zo tolerante Europa wordt meegesleurd in een fascistisch regime, wordt andersdenkenden de mond gesnoerd en alle protest resoluut de kop ingedrukt. 

Ontgoocheld en gefrustreerd raakt Yann steeds meer geïsoleerd in zijn gedachtegoed. Tot hij de mysterieuze Marine leert kennen. Wanneer hij zijn lot aan haar verbindt, wordt zijn leven aan de zijlijn van het maatschappelijk gebeuren abrupt beëindigd. Hij raakt verzeild in een web van verzet, liefde, verraad, verlies en vendetta waardoor niets ooit nog hetzelfde zal zijn.

De auteur:
(foto: © Marnik Maes)

Tim Boon is 35 en woont in Antwerpen. Van Scylla in Charybdis, zijn eerste romanproject, speelt zich af in het door extreem-rechts ontwricht Europa van de nabije toekomst. De verschillende invalshoeken die op empathische wijze belicht worden, dagen de lezer uit zelf stelling te nemen. Door de rol die de Katholieke Kerk in het verhaal speelt en door de parallellen die hij met de islam trekt, wil hij duidelijk maken dat alle religies en volkeren in staat zijn dezelfde wandaden te stellen wanneer de sociaal-maatschappelijke omstandigheden zich hiertoe lenen. Ook wil hij aantonen hoe gemakkelijk het is voor een maatschappij om een aanvaardbaar excuus te vinden voor onaanvaardbaar gedrag.
(bron: Tim Boon)
Koop Van Scylla in Charybdis via:

Boekgegevens:
Titel: Van Scylla in Charybdis
Auteur: Tim Boon
Genre: roman
Uitgave: paperback, 212 pagina's
Uitgever: boekscout.nl, juli 2016
ISBN: 978 94 02227 90 1


2 opmerkingen:

  1. Zoals je weet, heb ik een probleem met Romans. Ik krijg ze nooit uit en daarom begin ik er al niet meer aan. Maar dit boek wil ik wel eens opzoeken in de bieb. Al is het maar omdat het zich afspeelt in Avignon, een stad waar ik mijn hart aan verloren heb!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.