zondag 14 augustus 2016

'Lola & de Boy Next Door', geschreven door Stephanie PerkinsLola & de Boy Next Door

De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar.

Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega's en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is. Wanneer Calliope en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. Nu Boy Next Door Cricket weer terug is in het leven van Lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

Mijn mening:
Eerder las ik van deze auteur Anna & de French Kiss en vond het leuk om twee personages uit dat boek opnieuw tegen te komen in Lola & de Boy Next Door. Anna en St. Clair spelen hier een kleine, maar niet helemaal onbelangrijke rol.

De personages zijn niet alledaags te noemen. Lola gelooft niet in mode, maar in kostuums. Daarbij moet je je voorstellen dat ze volop gebruik maakt van glitters, hoeden, veren en pruiken. Lola wil kostuumontwerper worden. Ze zit lekker in haar vel en dat uit ze door deze uitbundige manier van kleden.

Toch is niet alles zo mooi als het lijkt.
Haar ouders; een homostel, houden ontzettend veel van haar en dat voelt Lola ook, maar ondertussen vraagt ze zich ook af waarom haar moeder niet meer interesse in haar toont. Ze was door omstandigheden indertijd niet in staat om voor haar te zorgen, maar waarom doet ze nu niet meer moeite voor haar?
Cricket, haar oude, nieuwe boy next door, brengt haar gevoelens voor haar vriend en ook voor hem in onzekerheid. Niets lijkt meer zeker en ze gaat op zoek naar haar eigen identiteit. Wat wil ze eigenlijk zelf? 
Het verhaal is enigszins voorspelbaar, maar dat mag in dit soort boeken. 
De schrijfstijl is heerlijk; lekker korte zinnen, goede dialogen in niet te lange hoofdstukken.

Ondanks dat Lola & de Boy Next Door onderdeel is van een serie, is het zonder probleem los te lezen.
Het is een fijn, luchtig meidenboek, waar je van zult kunnen genieten als je even de boel, de boel wilt laten en je lekker wilt kunnen ontspannen. 
Dat kan zeker met Lola & de Boy Next Door.
Ik heb dit boek graag gelezen.


De auteur:
(foto: Twitter)

Stephanie Perkins is een Amerikaanse auteur van young adult-romans. Ze is geboren in South Carolina, groeide op in Arizona, studeerde aan de universiteiten van California en Georgia. Sinds 2004 woont ze in de bergen bij Asheville, North Carolina. Ze werkte eerder als boekhandelaar, daarna in de bibliotheek en nu als schrijfster. Ze heeft inmiddels zes boeken op haar naam staan.
Op haar website kun je onder meer haar FAQ's lezen.

Koop dit boek via uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Lola & de Boy Next Door 
Auteur: Stephanie Perkins
Genre: young adult, 15+
Uitgave: paperback, 248 pagina's
Uitgever: Van Goor, Unieboek|Het Spectrum, april 2016 
ISBN: 978 90 00349 28 9
ISBN: 978 90 00349 29 6 (e-book)
NUR: 285
Originele titel: Lola and the Boy Next Door
Vertaald door: Karin Breuker

Met dank aan De Gouden Zebra voor het recensie-exemplaar.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.