vrijdag 12 augustus 2016

'Armen vol rozen', het tweede deel uit de Vriendinnenreeks van Nora Roberts

'Ze maakt de mooiste bruidsboeketten, maar is het geluk ook voor haar weggelegd?'


Armen vol Rozen
het tweede deel uit de Vriendinnenreeks

Mackenzie, Emma, Lauren en Parker zijn al vriendinnen zo lang ze zich kunnen herinneren. Met z'n vieren runnen ze Vows-wedding planners. Elke trouwdag maken ze tot iets bijzonders: origineel, uniek en onvergetelijk. En ze zijn er zo druk mee dat ze nauwelijks tijd hebben voor de liefde in hun eigen leven.

Dit tweede boek gaat over Emma Grant.
Emma Grant heeft het ontzettend naar haar zin als bloemist bij Vows. Hoewel ze meer dan genoeg aandacht krijgt van mannen, is ze haar droomman, met wie ze nog lang en gelukkig zal leven, nog niet tegengekomen. Maar wacht eens even, misschien heeft ze hem allang ontmoet! Jack Cooke is namelijk niet alleen haar beste vriend, hij is ook nog eens verpletterend knap en gek op haar. Een betere match bestaat niet, toch?. Er is alleen is één probleem: hij is niet een man voor huisje-boompje-beestje. En Emma wil niets liever…

Na het succesvolle verhaal Dromen in Beeld, verschijnt nu Armen vol Rozen. Het tweede deel van in totaal vier delen in de Vriendinnenreeks. Deel drie en vier volgen later dit jaar.

Mijn mening:
Het eerste deel uit deze Vriendinnenreeks heb ik niet gelezen. Toch had ik geen enkel probleem om Armen vol rozen te lezen. De personages zijn duidelijk genoeg voor het verhaal.
Nora Roberts heeft het verhaal geschreven op dusdanige manier dat je ziet wat je leest, alsof je er naar kijkt. Wanneer ze een tuin beschrijft, kijk je naar die tuin.

In de proloog leerde ik de vier vriendinnen kennen op de leeftijd van elf jaar. Ik las de dialogen van deze vier meisjes op deze leeftijd, soms wat lacherig en vooral onwetend over de liefde en romantiek.
Emma droomt er dan van om later met de liefde van haar leven te dansen bij maanlicht in een besloten tuin. De vriendinnen vertellen elkaar over hun verwachtingen van contact met jongens, over kussen en wat al niet meer.

De hoofdstukken daarna gaan voornamelijk over Emma, haar drie beste vriendinnen en hun samenwerking in Vows-wedding planners. Ze zijn ouder en soms wat wijzer en alles kabbelt eigenlijk rustig verder tot op het einde van het verhaal.

Armen vol rozen is een luchtig verhaal over vriendschap en liefde, over verwachtingen die niet voor iedereen hetzelfde hoeven te zijn en over misverstanden die er soms voor zorgen dat ik in een deuk lag van het lachen. En al dat moois speelt zich af in een Amerikaanse setting, met personages waar geld bijna geen rol speelt.
Een heerlijk boek om tussendoor te lezen wanneer je even niet aan iets belangrijks wilt denken. Het had voor mijzelf spannender mogen zijn. Maar het is zonder meer totale ontspanning voor de geest!

De auteur:
(foto: HarperCollins)

Nora Roberts heeft inmiddels meer dan 200 romans op haar naam staan. Wereldwijd zijn meer dan 400 miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Met elke nieuwe roman staat ze bovenaan vele bestsellerlijsten in vele landen. Het zijn indrukwekkende feiten, die haar fans niet zullen verbazen, want Nora Roberts is een auteur van onvergelijkbare grootheid. Wie eenmaal aan haar boeken verslingerd is, wil maar één ding: meer. (bron: HarperCollins Holland)
Lees meer over haar en haar boeken op de website.

Koop dit boek bij uw lokale boekhandel of via:

Boekgegevens:
Titel: Armen vol Rozen
Auteur: Nora Roberts
Genre: vertaalde literaire roman
Uitgave: paperback, 352 pagina's
Uitgever: HarperCollins Holland, april 2016
ISBN: 978 94 02706 00 0
ISBN: 978 94 02750 70 6 (e-book)
NUR: 302
Oorspronkelijke titel: Bed of Roses
Vertaald door: Ingrid Zweedijk

Met dank aan HarperCollins Holland voor het recensie-exemplaar.


2 opmerkingen:

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.