zondag 23 april 2017

Vandaag in de schijnwerpers: 'Nuria', geschreven door Ineke BakkerNuria

Boekgegevens:
Titel: Nuria
Auteur: Ineke Bakker
Genre: literaire roman
Uitgave: paperback, 215 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Nobelman, verschijnt 29 april 2017
ISBN: 978 94 91737 24 4 
NUR: 301

De auteur:
(foto: aangeleverd door Uitgeverij Nobelman)

Ineke Bakker is geboren in 1964 te Assen, is opgegroeid in het midden van het land, woont en werkt  nu in Groningen en Annen.

Als twintiger trok zij als nomade door India, Australië en Frankrijk en heeft  zich vanaf haar dertigste pas echt in Nederland kunnen settelen. Schilderen, de natuur en een focus op innerlijke ontwikkeling zijn haar passie en lopen als een rode draad door haar leven. Zij exposeerde haar schilderijen in Groningen en Nijmegen onder de titels: Collage Couleur of alles tussen zwart en wit,  Ga op in de natuur, verleg een steen, pluk een bloem en De reis naar binnen. Ze bracht ook een mandala gedichtenboekje uit. Vanaf haar dertigste, na haar sociaalpedagogische opleiding, begon haar carrière in de kinderopvang.

Nu jaren later, bezielt zij als zelfstandig ondernemer en beeldend kunstenaar haar Blauwe Boerderij te Groningen. De Blauwe Boerderij, gelegen in de Oosterparkwijk te Groningen, biedt ruimte voor bijeenkomsten op het gebied van bewustwording en creativiteit. Er is een galerie met unieke handgemaakte kunstvoorwerpen van kunstenaars uit de regio en een praktijkruimte waar verschillende holistische therapeuten werken. Daarnaast is zij als pedagogisch medewerker werkzaam in de buitenschoolse opvang voor kinderen,  met wie zij zoveel mogelijk de natuur in trekt.

In 2014 nam zij in plaats van het penseel de pen ter hand.  Ze begon te schrijven zonder plan, al doende deed het verhaal zichzelf uit de doeken en werd een roman, Nuria.

Over het boek:
Nuria is een spannende roman over een vrouw die vanuit haar innerlijke kracht de confrontatie aangaat met een duister verleden.
Nuria is een vrouw die door opeenvolgende gebeurtenissen in Zweden, wordt uitgedaagd om haar verleden en haar eigen aandeel daarin onder ogen te zien. 
De raadselen rondom een schokkende familiegeschiedenis, die verweven is met de geschiedenis van de Katharen, leiden haar uiteindelijk naar Zuidwest-Frankrijk. Zij volgt haar innerlijke stem en ontrafelt zodoende de geheimen rondom haar herkomst. Wanneer zij de confrontatie aangaat met haar diepste pijn, nemen haar leven en de levens van haar naasten een onvermoede wending.
Hierbij ontmoet zij mensen uit haar verleden en langzaamaan krijgt haar geschiedenis meer vorm. De lezer wordt meegenomen in deze ontdekkingstocht en door schokkende gebeurtenissen leert hij over Nuria en haar leven.

Bekijk hier ook even de mooie boektrailer waarin Ineke vertelt over Nuria.

Ineke Bakker heeft haar spannende debuutroman op een innemende en dichterlijke wijze geschreven. Humor en diepgang verenigen zich tot een roman die zowel de kwetsbaarheid als de kracht van een vrouw tot leven brengt.

29 april is het dan zover. De boekpresentatie van de roman Nuria van Ineke Bakker. Uitgeverij Nobelman en Ineke Bakker heten u van harte welkom vanaf 16.00 aan Lindenhof 2 te Groningen.
De uitnodiging voor de boekpresentatie kunt u ook vinden op Facebook. 

Maar u kunt Nuria nu al reserveren:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.