maandag 24 april 2017

'Vind ik leuk!', geschreven door Lena Miller

The reason we struggle with insecurity is because we compare our behind-the-scenes with everyone else's highlight reel - Steve Furtick

Vind ik leuk!

Boekgegevens:
Titel: Vind ik leuk!
Auteur: Lena Miller
Genre: jeugdroman voor lezers vanaf 12 jaar
Uitgave: paperback, 204 pagina's
Uitgever: Uitgeverij Qwerty, november 2016
ISBN: 978 94 92492 00 5
NUR: 284

Van de achterflap:
Kiki weet niet wat haar overkomt wanneer alles wat ze op haar online profiel plaatst, uit blijkt te komen. Nadat ze per ongeluk al aardig wat schade heeft aangericht, waaronder het letterlijk dood laten vallen van haar docente Engels, beseft ze dat de mogelijkheden om haar leven er leuker op te maken eindeloos zijn. 

Dat mag ook wel, want sinds haar moeder de benen heeft genomen en Kiki is achtergebleven met haar wereldvreemde vader, ziet haar wereld er niet al te rooskleurig meer uit. Kiki plaatst de ene wensupdate na de andere, maar alles wat ze laat gebeuren pakt heel anders uit dan ze had gehoopt.

Kan ze de narigheid die ze heeft veroorzaakt nog herstellen? En kan ze accepteren dat het echte leven niet zo perfect is als zij graag zou willen?

De auteur:
(foto: Twitter)

Lena Miller is een veelzijdig auteur die houdt van verre reizen en van verhalen die verwonderen. 
Ze volgde de Schrijversvakschool in Amsterdam.

Mijn mening:
Werkelijk een heerlijk verhaal om te lezen door de ongedwongen schrijfstijl; het lijkt alsof het verhaal even uit de mouw geschud werd, zo soepel leest het. Chapeau! 
Hierdoor worden de personages duidelijk en komen als het ware voor je ogen tot leven. Je mag de een wat meer dan de ander, net zoals in het echte leven ook het geval is.

De liefde van Kiki voor haar vader is mooi beschreven; ze lijkt in hun leven samen zelfs vaak de ouder te zijn en niet het kind. Dit is leuk om te lezen omdat ook dat soms voor kan komen. Het leven is niet altijd zoals we het graag zouden willen hebben en zeker niet zoals we denken dat het bij een ander is.
Kiki mist haar moeder al vanaf haar elfde levensjaar. Haar moeder verliet haar en haar vader ruim drie jaar geleden en het is voor Kiki nog niet steeds gemakkelijk om iets te kunnen begrijpen wat niet aan haar uitgelegd werd.
Maar ze probeert het wel.

'Als ik op de drempel van mijn tochtdeur sta en naar buiten kijk, kan ik het een klein beetje begrijpen. Maar dan krijg ik het koud, ga ik terug naar binnen en ben ik weer gewoon verdrietig omdat ze me in de steek heeft gelaten. In het laatste jaar kon ze niet eens meer goed naar me kijken. Meestal richtte ze haar blik langs me als ik haar iets vroeg, alsof ik al onzichtbaar voor haar was geworden.'

Vooral voor de jeugd vanaf 12 jaar zal het een toegankelijk verhaal zijn en mede door het gebruik van social media als onderwerp ook zeker een herkenbaar verhaal wat lekker leest. Met name het verschil tussen online en offline wordt in Vind ik leuk! goed benadrukt.
Hier en daar is een beetje teveel fantasie gebruikt om geloofwaardig te blijven, maar om tussendoor te lezen is het een vrolijk verhaal. Je vliegt in een sneltreinvaart door het boek heen en het is uitgelezen voordat je er erg in hebt.

Vind ik leuk! koop je bij de lokale boekhandel of bij:


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.