dinsdag 22 augustus 2017

In de schijnwerpers: 'Misdaadatlas van de Lage Landen', door Wouter van Loon - Crimesite

Een onmisbaar boek voor de true crime-liefhebber! 

Misdaadatlas van de Lage Landen

Boekgegevens:
Titel: Misdaadatlas van de Lage Landen
Auteur: Wouter van Loon, Crimesite
Categorie: Mens en Maatschappij
Uitgave: gebonden, 192 pagina's
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V., 2016
ISBN: 978 90 4521 096 4
NUR: 339

Voor de lezers van Crime Top 100.

In welke provincie vinden de meeste misdrijven plaats? Hoe oud is de gemiddelde moordenaar? Wat is in de loop der jaren de prijs van een lijntje coke? Waar zitten de meeste wietkwekerijen? Welke motorclub zit in welke stad? Wat kost een prostituee in Nederland en wat betaal je in België? Hoe ziet de uitrusting van een lid van een arrestatieteam eruit?

De Misdaadatlas van de Lage Landen bevat honderden kaarten, infographics en diagrammen over de misdaad in Nederland en België. Een boek dat onverwachte en ongekende inzichten geeft in de hedendaagse criminaliteit. De Misdaadatlas van de Lage Landen is een bladerboek propvol met feiten en wetenswaardigheden over criminaliteit overzichtelijk in beeld gebracht.

De in kaart gebrachte data is ondergebracht in verschillende hoofstukken, zoals Geweld en moord, Politie en Openbaar Ministerie, De rechtbank, Georganiseerde misdaad, Seksuele misdrijven en prostitutie, Drugs, Gevangenissen en tbs-klinieken, etc.

Naast de vele kaarten en tabellen geeft Wouter van Loon met dit boek ook situatieschetsen van een aantal geruchtmakende liquidaties. Kortom, een onmisbaar boek voor de true crimeliefhebber.

De auteur:
Wouter van Loon is data-journalist die als freelancer werkt voor onder andere Crimesite, NRC en Z24. Hij schreef ook mee aan de bestseller Crime Top 100. 

Koop Misdaadatlas van de Lage Landen via uw lokale boekhandel of:Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat gerust een reactie achter. Dat waardeer ik. Ik zal zo snel mogelijk op de vraag of opmerking reageren. Bij voorbaat mijn dank.